Anthony «A.J» Soares (26) dro rett fra et mislykket treningsopphold i Italia til Stabæk-trening mandag denne uken, og spilte fra start - og scoret lagets første mål - under onsdagens kamp mot Strømmen.

Etter kampen uttalte Stabæk-leder Inge Andre Olsen at spillere «i utgangspunktet søker litt større klubber enn Stabæk», og nå skal amerikaneren prøvespille for Viking, melder aftenbladet.no.

- Dette er en spiller vi har sjekket veldig nøye, og det vil overraske meg om han ikke er god nok for oss, sier Viking-direktør Arne Larsen Økland til avisen.

Soares reiser fredag til La Manga for å møte sine nye venner - og muligens fremtidige kollegaer.

Etter at kontrakten til den tidligere New England Revolution-spilleren utløp, har Soares blant annet forsøkt seg i italienske Hellas Verona uten hell. Derfra gikk turen til Nadderud, hvor han var invitert av Stabæk til å trene litt under landsmannen Bob Bradley.

LES OGSÅ:

Dekket seg til

Da Budstikkas journalist forsøkte å få kontakt med spilleren etter mandagens trening, gjemte Soares seg under en treningsvest og fortalte at han ikke hadde lov til å uttale seg til pressen.

Stabæk-trener Bradley, som ønsker seg forsterkninger i flere ledd før sesongstart, forklarer opptrinnet med at spilleren ikke er påtenkt en plass i Stabæk-stallen neste sesong.

– Han kommer rett fra Italia, og trener litt med oss nå. Stabæk ligger ikke i hans planer for fremtiden, sier Bradley som forteller at spilleren skal videre på prøvespill i andre klubber, og avviser at spilleren har kommet til Norge for å bli.

Amerikaneren, som har portugisisk far i tillegg til et italiensk pass, har over 100 kamper i den amerikanske toppdivisjonen.