I tillegg skal trofaste aksjonærer få litt igjen. Salget fra Adama Diomande gir Stabæk i overkant av 20 millioner kroner og kan ende med opp mot 30 millioner hvis toppscoreren får full klaff i engelske Hull.

I årevis har aksjonærer med bankende Stabæk-hjerter lånt klubben penger. Nå skal de få litt igjen.

LES OGSÅ: Stabæk har solgt spillere for 35 millioner

Vil ha et trygt, økonomisk fundament

– Ellers har vi allerede brukt 1 million kroner til nytt kunstgress på Nadderud. Vi skal også samarbeide med Frem 31 om kunstgress, det blir et anlegg for breddefotball. Dessuten skal vi innfri en del gjeld til aksjonærer og andre. Så skal vi bruke to-tre måneder på å bestemme oss for hva vi skal gjøre med det resterende, sier styreleder i Stabæk Fotball Espen Moe og legger til:

– Kanskje bruker vi halvparten nå, så må vi se hvilke inntekter vi får i mediepenger og sportslige plasseringer denne sesongen. Vi ønsker å ha trygt økonomisk fundament. Dessuten skal vi i samtaler med trener Bob Bradley om eventuell forlengelse av kontrakten.

Nå skal det igjen bygges lokalt

Spillersalgene gir økonomisk ro i noen år, men klubblederne sier det må komme nytt stadion.

– Da jeg flyttet fra Oslo, kom jeg til et sted med følelser for lokalsamfunnet. Å skape noe i lokalsamfunnet er noe av det jeg synes er mest moro, sier Anders Bergh-Jacobsen.

LES OGSÅ: Stabæk tjener fett på å være topplag

Styrelederen i Stabæk Fotball AS er bosatt på Grav.

– Nå har vi igjen mulighet til å løfte frem bredden. Tidligere hadde vi tre personer ansatt som jobbet med lokal forankring. Vi måtte si opp alle, forteller han.

– Daglig leder Lars Hjorth har allerede begynt jobbingen med samarbeidsklubber, og vi får nå gjort ting som vi ikke hadde fått til uten økonomi. Selv for idrettslag er økonomi alfa og omega. Frivillighet har sin begrensning, påpeker Espen Moe.

– Må ha ny arena

Begrensning mener Stabæk-lederne at også Nadderud har. Styrelederne sier Stabæk ikke kan klare å ha positiv drift med dagens Nadderud.

– Pengene etter spillersalgene nå gir trygghet et par år frem i tid. Det gir oss en annen ro nå. Men vi må ha en ny arena.

LES OGSÅ: Bradley etter Dio-salg: – Mangler kortsiktige ambisjoner

Moe og Bergh-Jacobsen har registrert at ingen av de politiske partiene går til valg med å love et nytt stadion på Nadderud. Gjennomgangsmelodien er skepsis til å bygge ny arena med kommunale penger. 

– Vi føler vi har en god dialog med Bærum kommune. Vi ønsker et anlegg med plass til 8.000-10.000 tilskuere, et levende stadion med bredde- og elitetilbud til ungdom i nærområdet, samt treningsstudio og næringsdel. Det er allerede intensjonsavtale med NTG som ønsker å flytte fotballen hit.

Hente tilbake spillere

– Vi skal få til et nytt stadion og alle gode krefter må bidra, sier Bergh-Jacobsen, som legger til at med klubbens bedrede økonomi håper de å hente tilbake et par tidligere Stabæk-gutter.

Klubben begynte torsdag, da de hentet tilbake Anthony Annan.