Her glipper tre poeng for Stabæk

2-2: Marcus Pedersen hamret inn 2-2 for Strømsgodset i 2. omgang.

2-2: Marcus Pedersen hamret inn 2-2 for Strømsgodset i 2. omgang. Foto:

Stabæk og Strømsgodset delte poengene på Marienlyst.

DEL

STRØMSGODSET - STABÆK 2-2

Stabæks fotballherrer i eliteserien åpnet søndag sin eliteseriesesong med oppgjøret borte mot Strømsgodset i Drammen.

Etter en fartsfylt og underholdende kamp som kunne ha vippet begge veier endte det til slutt med 2-2.

Stabæk-trener Toni Ordinas synes laget gjorde en solid innsats i den første omgangen., og at laget var lojale til spillestilen.

– Det var på samme måte i 1. omgang i treningskampen mot Sarpsborg. Det var også spesielt viktig siden vi slapp inn mål etter 15 sekunder. Vi var profesjonelle nok til å ikke bukke under for presset, sier trener Ordinas.

Han var ikke spesielt glad etter at Strømsgodset tok ledelsen før minuttet var spilt.

– Da kom det 30 stygge gloser på spansk, og jeg rakk nesten ikke tenke igjen før Franck (Boli) utlignet. Jeg synes det bra hvordan vi reiste oss i 1. omgang, fortsetter Ordinas.

I 2. omgang presset Strømsgodset mer og fikk 2-2, men også Stabæk hadde et par gode muligheter til å utlikne.

– Vi hadde også store sjanser til å avgjøre. Jeg virkelig glad for at laget er i stand til å være på det nivået vi var i dag. Nå må vi bare ta kamp for kamp, og ikke være dumme. Vi har fortsatt stort potensial til å vokse som lag, og vi må fortsette å jobbe hardt, sier Ordinas.

Fartsfylt åpning

Selv om det var riktig så vinterlig i Drammen la det ingen demper på starten av seriepremieren. Hjemmelaget gikk rett i angrep fra start, Stabæk-stopper Andreas Hanche-Olsen tapte en duell, og bak han lurte Marcus Pedersen.

Han var sikker som banken og sendte Strømsgodset opp i 1-0 etter 15 sekunder.

LES MER: Stabæk er fyrverkeri på det beste – sveitserost på det verste

Gjestene ville ikke være noe dårligere. Et par minutter senere flikket Ohi Omoijuanfo ballen videre til Franck Boli som med en klinisk avslutning sendte Stabæk tilbake i kampen. 1-1 etter tre minutter og kampen hadde fått en voldsomt underholdende start.

Etter dette jevnet kampen seg ut, men etter 17 minutter var Stabæks John Hou Sæter nære med en avslutning som subbet tverrliggeren.

Vertene var også frempå med et par farligheter, blant annet da Bassel Jradi skar gjennom Stabæk-forsvaret etter 24 minutter og avsluttet i nettveggen.

LES MER: Stabæks kamp mot Start flyttet - igjen

Da drøye halvtime var passert ble det flipperspill i Stabæks 16-meter, men skuddet fra Jonathan Parr gikk kun via to Stabæk-spillere før gjestene fikk ryddet opp.

Fjorårets Stabæk-toppscorer Ohi var nære sin første eliteseriescoring i 2018 etter 38 minutter da han ble flikket igjennom, men på skuddet fra spiss vinkel vartet keeper Bugge Pettersen opp en en god redning.

Midtbaneelegant Tonny Brochmann fikk sjansen etter rot i Godset-forsvaret etter 42 minutter, men Bugge Pettersen fikk slått skuddet unna. Dessverre for gjestene klarte ikke Hugo Vetlesen å styre ballen i nettet.

LES MER: Ordinas før seriestarten: – Vår oppgave å skape stolthet

Så skulle det endelig lykkes for Stabæk. Fjorårets toppscorer Ohi be spilt igjennom av Boli, han løp fra alt og alle, og banket ballen i nettet til 2-1 for gjestene etter 45 minutter. Det sto seg også til pause.

Godset slo tilbake

Vertene slo nesten umiddelbart tilbake i 2. omgang. Målscorer Pedersen forsøkte seg på en heading, men forsøket gikk rett opp og rett ned og landet på hodet til Hanche-Olsen. Han headet ballen rett ned i beina på Pedersen som ikke lot seg be to ganger før han satt 2-2 etter 52 minutter.

Drøye ti minutter senere ble et Strømsgodset-frispark ekspedert videre i stolpen og ut av Jacob Glesnes i en meget god periode for hjemmelaget.

LES MER: Derfor tvilte Ovenstad ikke på å si ja til Stabæk

Eirik Ulland Andersen var frempå på innleggsfoten etter 70 minutter, og Pedersen var milimetere unna å gi Strømsgodset 3-2.  Samme Pedersen forsøkte på akrobatisk vis å sette et brassespark etter 72 minutter, men keeper Mande Sayouba fikk vippet avslutningen over mål.

Så var tidligere Stabæk-unggutt Herman Stengel frempå etter 83 minutter da han sendte Sayouba ut i full strekk med et skudd fra 20 meter, men keeperen fikk slått ballen over mål.

Da 88 minutter var spilt ble Hou Sæter spilt igjennom for gjestene, men under press gikk skuddet kun til en corner for Stabæk. Den ble det lite ut av.

Ohi kunne blitt den store helten for Stabæk da han på overtid ble spilt igjennom alene med keeper, men Bugge Pettersen vartet opp en nok en god redning. Dermed endte det 2-2 på Marienlyst.

Artikkeltags