– Dette er ruspolitikk som fungerer

FUNGERER: Leder av FRIKK-utvalget i Bærum kommune, Morten Skauge (t.h.) karakteriserer gatelagsprosjektet som ruspolitikk som fungerer. Her er han sammen med Stabæks Simon ( t.v.) og Max, og Tone W. Trøen, som sitter i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget for Akershus Høyre.

FUNGERER: Leder av FRIKK-utvalget i Bærum kommune, Morten Skauge (t.h.) karakteriserer gatelagsprosjektet som ruspolitikk som fungerer. Her er han sammen med Stabæks Simon ( t.v.) og Max, og Tone W. Trøen, som sitter i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget for Akershus Høyre. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Stabæk har i løpet av de knappe tre årene gatelaget har bestått, fått to bort fra gaten. For politikerne er prosjektet høyt prioritert.

DEL

– Vi er veldig, veldig fornøyde med at vi har fått to stykker ut i jobb. Disse to har klart å vise at de kan forplikte seg og møte opp regelmessig over tid. Da kan vi trygt anbefale dem hvis noen av våre samarbeidspartnere har behov for arbeidskraft, slik tilfellet har vært med disse to, forteller Espen Lindmark, som er prosjektansvarlig for Stabæks gatelag.

BILDESERIE:

I 2013 sørget et tilskudd på 5 millioner kroner for at de norske toppklubbene kunne opprette et tilbud for mennesker som i mange sammenhenger hadde havnet på utsiden av samfunnet. I år var ikke tilskuddet fra helsedirektoratet så høyt som Espen Lindmark hadde håpet. Men nylig ble det klart at Stortinget bevilget 3,6 millioner kroner til prosjektet gjennom revidert statsbudsjett, noe Lindmark mener leder av utvalget for frivillighet, idrett og kultur og kirke i Bærum kommune, Morten Skauge, skal ha mye ære for.

Håper på flere gatelag

– Morten Skauge har gjort en flott jobb med å skaffe flere midler til gatelagsprosjektet. Disse pengene gjør at de klubbene som er i gang kan holde gassen inne, samtidig som at vi kan jobbe med å få med flere toppklubber, for det er viktig å få med flere, sier Lindmark.

Les også: Dio etter Sverige-kampen: – Forventer å spille mot Aserbajdsjan

Selv mener Skauge, som også er finanspolitisk rådgiver for Høyres stortingsgruppe, at han ikke har vært nødt til å presse veldig mye for å sikre gatefotballprosjektet økt tilskudd.

– Dette prosjektet er noe de borgerlige partiene på Stortinget har vært enige om å prioritere, og da vi så at tilskuddet fra helsedirektoratet ikke ble så stort som ventet, fikk vi det inn i det reviderte statsbudsjettet, forklarer Bærums-politikeren.

– Ruspolitikk som fungerer

Han er full av lovord om prosjektet, som også Asker Fotball er en del av.

– Dette er ruspolitikk som fungerer. Fredrikstad, som er klubben som var først ute med et gatelag og dermed har kommet lengst, kan vise til imponerende resultater. De har fått folk inn i leiligheter og jobb, så at disse millionene som nå går til prosjektet vil betale seg samfunnsøkonomisk, er det ingen tvil om, påpeker Skauge.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her.

– Fredrikstads resultater, og det at vi har lyktes med å få to personer ut i jobb, viser at dette nytter, sier Lindmark.

Neste mål for prosjektet er å starteen landsomfattende serie, slik de blant annet har i England.

Artikkeltags