Sent torsdag kveld ble Stabæks toppscorer klar for kinesiske Liaoning Whowin FC.

Stabæks styreleder Espen Moe vil ikke opplyse overgangssummen.

Den er hemmelig mellom partene, sier han.

Etter det Budstikka har grunn til å tro er overgangssummen mellom 10 og 12 millioner kroner.

Fra Stabæk har det vært uttalt at spillersalg er nødvendig for å kunne hente inn nye spillere. Nå er toppscoreren solgt og forsterkninger skal hentes.

– Dette åpner muligheter for både det ene og det andre, sier Moe.

LES OGSÅ: Denne overgangsregelen utsatte salget av Franck Boli 

– Sånn er det ikke

En del av salgssummen for Boli går til selskapet bak akademiet i Elfenbenskysten som Stabæk samarbeider med og som Boli kom fra. Men det er ikke slik at sportslig leder Inge André Olsen får resten av pengene til spillerkjøp.

Sånn er det ikke. Jeg er opptatt av å se helheten. Klubben må ha bærekraftig økonomi. Nå skal vi ha et møte i sportslig utvalg. Her er andre hensyn å ta også – blant annet har vi veldig velvillige långivere, sier styreleder Moe som likevel understreker at det skal forsterkes.

– Det vil være noen midler tilgjengelig for å forsterke laget. Men noen tall får du ikke av meg.

VIDEO:  

Lang overgangsprosess

Stabæks sportslige leder Inge André Olsen, agent Jack Karadas og Franck Boli reiste for to uker siden til Kina for å forhandle med klubben Boli nå har signert for.

Kinesisk nyttårsfeiring og regler om antall utlendinger i kinesiske klubber, gjorde at den endelige avklaringen drøyde – inntil torsdag.

En mer komplisert overgang enn vi er vant til. Det er en ekte Stabæk-gutt som forsvinner fra klubben, men dette var en mulighet Boli var såpass interessert i, og da la vi til rette for at det skulle gå i orden, sier Olsen på telefon fra USA.

Dermed har Stabæk mistet begge sine toppscorere fra forrige sesong, og klubben må intensivere arbeidet med å finne ut hvem som skal erstatte de 22 scoringene som spissparet sto for forrige sesong. Det har vært snakk om både to og tre offensive forsterkninger, men også en venstre back.

Vi håper at vi skal få anledning til å hente to-tre. Vi satser på unge spillere som vi kan utvikle selv og som kan bli like gode som Boli.

VIDEO: