VM kan avgjøre fotballfremtiden

INGRID I BURET: Ingrid Hjelmseth er en av verdens beste keepere. Men sesongen i år kan bli hennes siste. BEGGE FOTO: TORE GURIBY

INGRID I BURET: Ingrid Hjelmseth er en av verdens beste keepere. Men sesongen i år kan bli hennes siste. BEGGE FOTO: TORE GURIBY

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ingrid Hjelmseth (35) sier en OL-plass kan være avgjørende for hennes videre karriere som en av verdens beste fotballkeepere.

DEL

Følg serieåpningen mellom LSK og Stabæk direkte her fra klokken 17.00

– Selvsagt er vi revansjesugne. Vi har på ingen måte tenkt å la Lillestrøm ta over hegemoniet i kvinnefotballen, sier Stabæk-keeper Ingrid Hjelmseth.

Budstikka møtte Stabæk- og landslagskeeper på en kafé på Ullevaal stadion. Hun hadde akkurat vært og forhandlet med Norges Fotballforbund om kvinnelandslagets bonuser under sommerens fotball-VM i Canada. Et mesterskap som kan bli avgjørende for fotballfremtiden til Ingrid Hjelmseth. Men mer om det siden.

Les også: – For mange lag i serien

Ikke helt som ønsket

Først vil hun sørge for at Stabæk får et best mulig utgangspunkt i Toppserien ved å ta tre poeng borte mot Lillestrøm i den tidlige seriestarten.

– Situasjonen i fjor ble vel ikke helt som vi hadde ønsket. Vi hadde en periode flere spillere på krykker, enn vi hadde spillere på banen, forteller Hjelmseth.

Men utover det at seriegullet gikk til Lillestrøm i fjor, og at Stabæk skal slå tilbake i år, er fjoråret glemt.

VM kan avgjøre

Landslagskeeperen legger ikke skjul på at det forestående VM i Canada blir viktig på flere måter. Hun nærmer seg 35 år, og kroppen krever mer og mer trening utenom rent fotballspill for å holde det gående.

– Nå trener jeg faktisk mer styretrening enn jeg gjør rene fotball-økter. Det kan være ganske tøft for kroppen å være keeper, med å slenge seg rundt på alle disse kunstgressbanene. Derfor er det viktig å ta vare på kroppen, forteller hun.

Tre, fire ganger i uken trener hun på morgenen på Olympiatoppen, før hun går på jobb på Veritas på Høvik.

– Nærmer du deg karriereslutt?

– Det er i hvert fall noe jeg er nødt til å tenke på, fordi alle spør om det hele tiden! Jeg har ikke noe endelig svar på det ennå, sier hun.

Slutter uten landslaget

– Men blir Norge blant de tre best europeiske nasjonene i VM, kan vi være sikret en OL-plass i Rio de Janeiro neste år. Det er noe jeg gjerne vil være med på. Hvis vi ikke gjør det, må jeg vurdere om jeg skal fortsette som toppspiller. Eventuelt OL-deltagelse har betydning for om jeg kommer til å fortsette som toppspiller.

– Vil du fortsatt spille i Toppserien hvis du ikke er på landslaget?

– Nei, det gjør jeg ikke. Det er gøy med klubbfotball, men det å spille med flagget på brystet er litt spesielt. Det er også økonomisk gunstig, noe som gjør at jeg kan satse så mye som jeg gjør, sier hun.

– Skal jeg fortsette etter at jeg gir meg på landslaget, blir det i så fall som utespiller i 2. divisjon, smiler hun, som var utespiller på kretslaget helt til hun var 14 år.

Les også: Stabæk-treneren: – Usikker på hvor vi står sammenlignet med LSK

Opptatt av småpirk

Men nå er hun altså en av verdens beste keepere. Ikke uten grunn.

Stabæk-keeperen blir omtalt som en perfeksjonist som ikke overlater noe til tilfeldighetene.

– He, he. Det stemmer nok det. Jeg bruker veldig mye tid på keepertekniske detaljer. Småpirk som gjør at jeg kan kaste meg ti centimeter lenger. Det kan være viktig, sier Ingrid Hjelmseth.

Og akkurat det skal Stabæk være glade for.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her.

Artikkeltags