Asker-mann blir førstelagstrener i Celtic

Haakon Lunov fra Asker blir førstelagstrener i Celtic. Det er Celtic-manager Ronny Deila som har hentet Lunov fra Strømsgodset.

Haakon Lunov fra Asker blir førstelagstrener i Celtic. Det er Celtic-manager Ronny Deila som har hentet Lunov fra Strømsgodset. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Haakon Lunov (32) fra Asker blir med Ronny Deila til den skotske storklubben Celtic. Der skal han være førstelagstrener.

DEL

Haakon Lunov har vært i Strømsgodset fra 2011 og frem til nå. Før det kom han fra Odd i Skien. I «Godset» begynte han som analyseansvarlig, men avanserte raskt i klubben. Tidligere i år fikk han stillingen som utviklingssjef på Marienlyst.

Han er vokst opp i Asker.


Men da Ronny Deila ble ansatt som manager for storklubben Celtic, tok det ikke lang tid for han ringe Lunov og ville ha han med til Glasgow og skotsk fotball.


– Jeg er enig med klubben. Det blir vemodig å forlate Strømsgodset. Jeg har fått stor tillit av klubben og det blir ikke lett å reise. Men jeg kan ikke si nei når tilbudet først kommer. Dette er en fantastisk mulighet, sier Lunov til Drammens Tidende.
 

– Ekstrem ekspertise

– Haakon har ekstrem ekspertise i analyse. Han er ambisiøs og veldig opptatt av utvikling. Vi har lenge sett etter en som ham, og nå har vi fått inn en stor ressurs, sier Deila ifølge videocelts.com.


Celtic er regjerende seriemester i Skottland, og en av de to store i skotsk fotball. Den andre er Celtics erkerival, Glasgow Rangers, som  frister tilværelsen nedover i ligasystemet på grunn av at klubben gikk konkurs.

Everton

Haakon Lunov har bacelorutdannelse i «science & football»  ved John Moore University i Liverpool. I den forbindelse var han også tilknyttet i junioravdelingen i Everton.

Han har også vært spillerutvikler i Stabæk i en kort periode, og også vært trener i Fossum i Bærum.
Haakon Lunov var ikke tilgjengelig for kommentar.

LES FLERE SPORTSNYHETER FRA BUDSTIKKA HER

Artikkeltags