– Nå er det bare å komme seg ut på treningsfeltet. Det er ingen ting å vente med, sier Dag Magne Vegel i Heggedal Fotball.

Tirsdag kom nemlig avdelingsoppsettet for 4. divisjon. Og avdeling 1 blir en skikkelig godbit for de med hjerte for den lokale fotballen. Hele fem lag fra Asker og Bærum er med i den samme avdelingen.

De fem lagene er Asker 2, Holmen, Lommedalen, Vollen og Heggedal.

– Dette er noe vi har jobbet mye med, og snakket med  Oslo Fotballkrets for å få det til. Vi er strålende fornøyd med dette oppsettet, sier Vegel i Heggedal Fotball.

LES OGSÅ: Syv lag kan samles – men lokaloppgjør står i fare

Bærum og Øvrevoll Hosle

Kretsen fant likevel ikke plass til alle de lokale lagene i samme 4. divisjonsavdeling. Bærum 2 og nyopprykkede Øvrevoll Hosle må finne seg i å spille i avdeling 2. Asker og Bærum har altså til sammen syv lokale lag i 4. divisjon.

– Vi gleder oss aller mest til å møte Vollen. Det er vår erkerival, og det blir spesielle oppgjør, sier Vegel.

4. divisjon menn (avdelingene med lokale lag):

Avdeling 1

Asker 2

Frigg 2

Gøy-Nor

Hasle-Løren

Heggedal

Holmen

Kjelsås 2

Røa

Lommedalen

Skeid Fotball 2

Vollen

Årvoll

Avdeling 2

Bærum 2

Fagerborg

Furuset

Heming

Lyn Toppf. 2

Majorstuen

Manglerud Star

Nordstrand

Oslojuvelene

Romsås

Ullern 2

Øvrevoll Hosle

Mange lokale kvinnelag

Også i 3. og 4. divisjon for kvinner blir det massevis av lokaloppgjør kommende sesong. I 3. divisjon blir det fire seniorlag fra Bærum, mens det i 4. divisjon er to lag fra Asker og to lag fra Bærum. Stabæk har meldt på fire lag, Øvrevoll Hosle tre, Bærum to, Bærums Verk Hauger, Asker og Amasone har ett. 

– Dette er kjempebra. Dødskult, sier sportslig leder i Stabæk Richard Jansen og legger til at han har inntrykk av at det er et løft for kvinnefotballen i Asker og Bærum.  

– Mitt inntrykk er at både Bærum og Bærums Verk Hauger satser litt ordentlig og gjør en ordentlig jobb. Stabæk og Øvrevoll Hosle har jobbet ordentlig i mange år.

- Har vært et savn

Jentefotballansvarlig i Øvrevoll Hosle, Herman Berg, mener det er viktig at det er tilbud til både de som satser, de på mellomnivå og de som bare ønsker å være hobbyspillere.

- Vi er veldig fornøyde med at det også er et tilbud for de som vil trene 1-2 ganger i uken. Den største utfordringen for senior damer er at man kommer tidlig på seniorlag hvis man er et talent. Fra man 17 har man gjerne to-tre gode år, så slutter mange og fortsetter ikke med fotball på noe som helst nivå.

Berg sier breddetilbud på seniornivå har vært et savn og at det er viktig å få flere med, også mens man prioriterer utdanning og jobb.

- Jeg tror ikke man blir mindre glad i fotball selv om man trener færre ganger i uken. For 99 prosent går utdanning og jobb foran, sånn skal det være, men det går an å fortsette å spille fotball for gøy.

3. divisjon kvinner

Bækkelaget

Bærum

Bærums Verk Hauger

Frigg 2

Langhus

Oppsal

OSI

Ready

Skeid

Stabæk 3

Vålerenga 3

Øvrevoll Hosle 3

4. divisjon kvinner

Amasone

Asker

Bækkelaget 2

Bærum 2

Grei

Hasle-Løren

KFUM

Manglerud Star

Nordstrand

Oldenborg

Oppegård

Stabæk 4