Asker seiret i lokaloppgjøret

GLADE SEIERHERRERE: En godt fornøyd Asker-gjeng feirer foran tilreisende fans etter lørdagens triumf over Bærum på Kadettangen.

GLADE SEIERHERRERE: En godt fornøyd Asker-gjeng feirer foran tilreisende fans etter lørdagens triumf over Bærum på Kadettangen. Foto:

Innbytter Papa Moussa Dioum Sow og Asker snudde 0-1 til 3-2-seier borte mot Bærum.

DEL

Bærum - Asker 2-3

Nysigneringen Papa Moussa Dioum Sow ble den store helten for Asker i lørdagens lokaloppgjør mot Bærum.

Angriperen kom inn i det 71. minutt, og med to vakre scoringer vippet han matchen i Askers favør etter at de hadde kjempet seg tilbake i kampen etter en svak første omgang.

– I pausen ga jeg spillerne beskjed om å få ut fingeren og begynne å spille, og etter hvert synes jeg vi spilte veldig bra, sier Asker-trener Kevin Nicol.

– Kampen sett under ett synes jeg vi fortjente seieren i dag, sier han.

Bærums trener Luke Torjussen var skuffet etter det knepne tapet.

– Det ble et klassisk lokaloppgjør. En underholdende kamp, og til slutt var det dessverre bare ett mål som skilte oss, sier Torjussen

Bærum åpnet best

Asker vant til slutt, men det var Bærum som var best før pause.

Askers Nicklas Raaholt kom riktignok til kampens første gode avslutning etter syv minutters spill etter et lavt hjørnespark fra Aleksander Solli. Raaholt traff ikke rent, og skuddet spratt en liten halvmeter til side for Bærums mål.

Etter dette skulle det meste handle om Bærum i den første omgangen. Vertene kom til sin første mulighet da det var spilt omtrent et kvarter, da Erblin Llullaku møtte et innlegg fra høyre ved motsatt stolpe. Han forsøkte å heade ballen tilbake i høyre hjørne, men han fikk ikke satt den mellom stengene.

Sjansen markerte starten på en meget god periode for hjemmelaget, og i det 19. minutt tok de ledelsen 1-0.

Moses Mawa gjorde et godt forarbeid ute til venstre, før han spilte inn i midten, der Mads Fredrik Olsen kom på et dypt løp inn fra siden, tok med seg ballen og plasserte den nede til høyre bak Kenneth Udjus.

– Vi åpner godt og spiller med mye energi. Vi forsvarer oss bra og er velorganiserte, samtidig som vi er flinke med ballen. Det var en god omgang fra vår side, sier Bærum-trener Torjussen.

Mawa skjøt i tverrliggeren

Byfesten i Sandvika så altså ut til å fortsette for Bærum, og nevnte Mawa var på hugget. Sammen med lagkameratene sine satte han Asker-forsvaret under press flere ganger.

– Vi slet fælt i første omgang. Da var Bærum det beste laget, innrømmer Asker-trener Nicol.

– Vi manglet energi og lidenskap i spillet vårt, og det er ulikt oss. Jeg hadde forventet at alle skulle være påskrudd til en derbykamp som dette, fortsetter skotten.

Kun et lite minutt etter 1-0-scoringen skjøt Mawa like utenfor fra 20 meters hold, og etter en halvtimes spill skrudde han en ball i tverrliggeren.

Flere Bærum-angrep resulterte i nesten-sjanser, og Jan Aubert var nær ved å øke til 2-0 da en klarering datt ned i føttene hans utenfor 16-meteren.

Fem minutter før hvilen fikk Asker frispark i farlig posisjon og en fin mulighet til å melde seg på igjen. Aleksander Solli banket til med full kraft, men Bærum-keeper Sondre Midtgarden kom seg ned og reddet. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0 til de gulsvarte.

Utlignet rett etter pause

Asker kom til kampen med tre strake seiere, og etter pause fant de tilbake til den gode sensommerformen de har vist den siste tiden.

– Før pause kom vi aldri skikkelig i gang. Vi måtte gjøre et tidlig bytte og legge om formasjonen, og det ga resultater, sier Nicol.

I det 51. minutt slo Behajdin Celina inn fra venstre, og inne i feltet styrte Demba Traore ballen i nettet med et kontrollert hodestøt til 1-1.

Bortelaget beholdt initiativet etter scoringen, men innbytter Alagie Sanyang fikk ikke presset skuddet sitt ned da han kom til kampens neste avslutning da timen var spilt.

Bærum-benken manet troppene til kamp og etterlyste energien de hadde spilt med før pause.

TØFFE TAK: Publikum fikk se et tøft, men underholdende lokaloppgjør lørdag ettermiddag, der det ofte smalt godt i duellene.

TØFFE TAK: Publikum fikk se et tøft, men underholdende lokaloppgjør lørdag ettermiddag, der det ofte smalt godt i duellene. Foto:

Til tross for at solen var på vei ned steg temperaturen ute på banen, og det smalt godt i duellene mellom de to naborivalene.

Bærum hevet seg litt, og etter en svak periode kunne de tatt tilbake ledelsen. Mannen bak 1-0-scoringen, Mads Fredrik Olsen, vant en duell med Asker-kaptein Stian Stray Molde inne i gjestenes felt, men i stedet for å legge ut til ventende lagkamerater i feltet, banket han ballen over mål.

Kom rett fra benken og scoret

I stedet gikk Asker opp i føringen. Innbytter Papa Moussa Dioum Sow hadde knapt vært på banen i ett minutt da han ble servert foran mål.

Med sitt første touch på ballen satte nykommeren fra Senegal inn 2-1 til Asker, hans første mål for klubben.

– Jeg er veldig glad for å få mitt første mål for Asker, sier Sow, som startet på benken på grunn av en liten skade.

På overtid kontret Sow inn 3-1 til Asker, og da var det ikke lenger tvil om hvor seieren skulle ende.

– Det er vanskelig å komme tilbake når man ligger under, men vi klarte det, og jeg er glad for at vi fikk tre poeng, sier Sow.

Skryter av Sow

– Papa kommer inn og får to muligheter og scorer to mål, han er veldig effektiv. En klassespiller, sier Nicol.

Bærum-trener Torjussen er enig.

– Du ser hva slags kvalitet Asker kan sette inn, og det blir avgjørende. Vi sliter dessverre med skader og sykdom, så vi kommer hit med en tynn tropp, sier han og viser til at de kun stilte med 16 mann i troppen til lokaloppgjøret.

I ettertid ser Torjussen at han og laget kunne gjort et par ting annerledes underveis.

– Vi burde tatt flere sjanser da vi var på vårt beste før pause. Et 2-0-mål hadde hjulpet veldig, og vi sløser også bort et par store sjanser før de utligner, sier han.

Bærum scoret til slutt sitt andre for kvelden, men det kom for sent. Innbytter Ismar Dizdar reduserte nemlig i sluttsekundene, men det ble ikke mer enn et trøstemål.

Viktige kamper venter for begge lag

I neste serierunde spiller Bærum borte mot Brumunddal, mens Asker får besøk langveisfra idet Alta tar turen til Føyka. Begge kamper spilles lørdag 2. september kl.16.00.

Asker har muligheten til å knappe inn forspranget til tetlagene i avdelingen og virkelig melde seg på i opprykkskampen. Det er nemlig Alta som innehar andreplassen, plassen som gir kvalifisering til neste års 1. divisjon.

Bærum får på sin side anledning til å øke avstanden til nettopp Brumunddal og de andre lagene rundt nedrykksstreken i avdelingen. De har for øyeblikket åtte poeng ned til Follo, som ligger på den utsatte 12. plassen.

Kampfakta

Bærum 2 (1)

Asker 3 (0)

2. divisjon, menn

Mål: 1-0 (19.) Mads Fredrik Olsen Hasle, 1-1 (51.) Demba Traore, 1-2 (72.) Papa Moussa Dioum Sow, 1-3 (90.) Papa Moussa Dioum Sow, 2-3 (90.) Ismar Dizdar

Gule kort: Mounir El-Masrouri, Ola Scheele Moe, Bærum, Hallvard Håskjold, Alagie Sanyang, Papa Moussa Dioum Sow, Asker

Bærum: Sondre Midtgarden – Ali Iqbal, Lars Ivar Slemdal, Sivert Haugli, Mounir El-Masrouri – Mads Hasle, Ola Scheele Moe, Didrik Fredriksen, Jan Aubert – Erblin Llullaku, Moses Mawa

Asker: Kenneth Udjus – Nicklas Raaholt, Aleksander Solli, Stian Stray Molde, Behajdin Celina – Stian Solberg, Tomasz Sokolowski, Knut Ahlander, Hallvard Håskjold – Demba Traore, Marcus Mehnert

Innbyttere Bærum: Ismar Dizdari 78. min. for Aubert.

Innbyttere Asker: Alagie Sanyang i 38. min. for Sokolowski, Papa Moussa Dioum Sow i 71. min. for Mehnert Max Hallgren i 90. min. for Solberg.

Dommer: Daniel Higraff, Brodd

Tilskuere: 200 på Sandvika stadion, Kadettangen

Artikkeltags