Asker sløste bort kvalikplassen

PRESSET: Asker presset hardt for utligning, og var nære på flere ganger, men det endte uavgjort på Føyka.

PRESSET: Asker presset hardt for utligning, og var nære på flere ganger, men det endte uavgjort på Føyka. Foto:

Asker tok ikke muligheten til å innta kvalikplassen etter Alta-tap.

DEL

ASKER - FINNSNES 2-2

Askers fotballherrer i 2. divisjon jaktet 2. plass og kvalik da de tok imot Finnsnes på Føyka søndag ettermiddag.

Før denne runden hadde Asker blåst liv igjen i opprykksdrømmen til 1. divisjon og lå kun to poeng bak Alta på den viktige kvalikplassen. Da Alta tapte mot HamKam søndag åpnet det seg en mulighet for Asker for å klyve opp på kvalikplassen.

Den muligheten grep de ikke da oppgjøret mot Finnsnes søndag ettermiddag endte 2-2. Opprykkshåpet lever dermed fortsatt for Asker til tross for sløseriet mot Finnsnes.

– Balansen i laget var ikke god nok i 1. omgang med ballen i laget. Det at motstanderne  får kontre på oss for enkelt er noe vi må løse. Det samme skjedde mot KFUM. Det var for lett for dem å score to mål, og vi gjorde det vanskelig for oss selv, sier Asker-trener Kevin Nicol.

Om førsteomgang var svak mener han andreomgang var langt bedre.

–  Vi var fantastiske. Innsatsen og spillernes oppofring var jeg imponert over. Vi fortjente seieren, men Finnsnes forsvarte seg godt. Vi bommet på sjanser som i burde scoret på, fortsetter Nicol.

LES MER: Asker nærmer seg playoffplassen

Asker fikk en verst tenkelig åpning av kampen etter fire minutter. Innlegget kom fra høyre, og i feltet stanget Jonathan Barlow gjestene i ledelsen.

Den ledelsen skulle ikke gjestene få ha lenge. Etter sju minutter slo Nicklas Raaholt et glimrende innlegg langs bakken til Stian Stray Molde som banket inn 1-1 for Asker.

13 minutter var spilt da en dårlig Asker-klarering endte opp hos gjestenes Vebjørn Grunnvoll. Han banket til på halvspretten fra 20 meter og ballen suste i krysset til 2-1 for Finnsnes.

LES MER:

Etter 23 minutter spilte Behajdin Celina Karanveer Grewal glimrende igjennom på venstresiden. Sistnevnte la inn til Magnus Mehnert, men Asker-spissens avslutning gikk over og til side for mål.

Like etter kom Stian Solberg til en god avslutning fra kort hold, men Finnsnes-keeper Fredrik Bakkelund var raskt nede og reddet.

Til pause sto det 2-1 til Finnsnes.

Gode muligheter

Asker kom til andreomgangs første sjanse etter 48 minutter. Celina slo innlegget, og ballen gikk via et Finnsnes-hodet slik at keeper Bakkelund med nød og neppe fikk slått til corner.

Finnsnes kom alene med keeper Vedeler noen minutter senere, men Askers sisteskanse reddet mesterlig.

63 minutter fikk Raaholt muligheten til å sørge for balanse i regnskapet for Asker. Han ble flott spilt igjennom av Celina, men avslutningen snek seg til side for mål.

Demba Traore kom inn for Asker etter 76 minutter og markerte seg umiddelbart da hodestøtet hans ble reddet på streken av Finnsnes.

Etter 82 minutter ble det drama på Føyka. Asker fikk straffe, og det ble sikkert satt i mål av Celina til 2-2.

Traore fikk to gigantsjanser mot slutten, men kampen endte til slutt 2-2.

Artikkeltags