Skip to main content

Fornebuløpet sammenlignes med verdens beste

LØPEFEST: 2.500 deltagere gjennomførte den femte utgaven av Fornebuløpet. Tidligere landslagssjef Per-Øyvind Mørk mener løpet har blitt ett av Norges fire beste løp. ALLE FOTO: ANETTE ANDRESEN
LØPEFEST: 2.500 deltagere gjennomførte den femte utgaven av Fornebuløpet. Tidligere landslagssjef Per-Øyvind Mørk mener løpet har blitt ett av Norges fire beste løp. ALLE FOTO: ANETTE ANDRESEN

For fem år siden løp Stein Rohde-Hanssen seg en tur på Fornebu. Det endte opp i Fornebuløpet. Nå sammenlignes det med verdens beste løp.

– Jeg flyttet fra Jar til Fornebu. Og jeg liker å trimme og holde meg i form. Så da brukte jeg områdene her på Fornebu noen ganger. Jeg har vært med på å arrangere Grete Waitz-løpet og fant ut at det må være ideelt å arrangere mosjonsløp på Fornebu, sier Stein Rohde-Hanssen.

Ettersom han er styreleder i Friidrettens Venner tok han opp ideen der. Snarøya Sportsklubb syntes også ideen var fin, men hadde ikke friidrettsgruppe. Tyrving ville være med på moroa og onsdag arrangerte troikaen løpet for femte gang.

Rohde-Hanssen & Co drømte om 2.500 deltagere til løpefesten på Fornebu i år. Og drømmen gikk i oppfyllelse. Fornebuløpet har blitt det største mosjonsidrettsarrangementet i Asker og Bærum.

– Da jeg sto i bresjen for Grete Waitz-løpet var det 48.000 jenter og verdens største gateløp. Det er en helt annen historie. Og Fornebuløpet skal ikke være for stort heller. Vi ønsker ikke å komme opp i 10.000. I første omgang gjør vi dette for befolkningen på Fornebu, Snarøya-området og alle de som jobber her. Men vi har kapasitet, uten å gjøre for store endringer, til 4-5.000 deltagere, selv om vi ikke har noe mål om det. Vi har lagt på oss ganske godt hele tiden. Fra i fjor er det 25 prosents økning, det er veldig bra.

LES OGSÅ:

- Noe av det vondeste jeg har opplevd

Britt tvang gutta med til start

– Fornebuløpet har klart det

Tidligere landslagssjef Per-Øyvind Mørk sammenligner Fornebuløpet med det han slår fast er verdens beste gateløp.

– Ungene mine løp Göteborgsvarvet nettopp og det er verdens beste gateløp. I Sverige har de klart å samle barn, unge og voksne. Det er det ikke mange i Norge som har, men Fornebuløpet har klart det.

Han rangerer løpet som ett av de fire beste i Norge.

– I norsk målestokk vil jeg trekke parallell til Sentrumsløpet, Oslo Maraton og Birkebeinerløpet. Fornebuløpet er blant de fire.

Mørk beskriver 2.500 deltagere som «helt fantastisk».

– De har klart å bygge stein på stein og vært tro mot konseptet. Først løper de aller minste og har det gøy, så får de unge en fin distanse med 3 kilometer. Og så har de veldig bra alternativ for voksne og juniorer med 5 og 10 kilometer i flotte omgivelser. De arrangørene som klarer å være profesjonelle på løp, invitasjoner og premiering – rett og slett totalpakken, kommer til å bli vinnere i en ganske tøff konkurranse om deltagerne.

– Arrangøren fortjener ros

Annie Bersagel var soleklart raskest blant damene på den lengste distansen onsdag. 31-åringen, som er fra USA, men som har bodd i Norge i fem og et halvt år, løper for Tjalve.

Hun var bare sekunder bak vinner Mathias Nipen fra Vidar, etter å ha ledet løpet lenge. Bersagel har lang fartstid som distanseløper, og kan blant annet slå i bordet med tiden 2.28,59 på maraton fra tidligere i år. Hun roser Fornebuløpet opp i skyene.

– Jeg synes arrangørene fortjener ros. Det er fint at det har økt så mye i antall deltagere de siste årene. Jeg tror det kommer til å øke mer, sier Bersagel.

Hun ble anbefalt deltagelse av fjorårsvinner Håkon Brox, og likte seg godt i løypa på Snarøya.

– Det var en veldig flat og lettløpt løype, selv om det var noen motbakker, sier 31-åringen.
 

 

 

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.