Skip to main content

Forbundet dropper Kaurin-saken

IKKE PÅTALE: Norges Fotballforbund dropper Kaurin-saken. Det er daglig leder i Stabæk Fotball, Lars Hjorth, glad for. FOTO: KARL BRAANAAS
IKKE PÅTALE: Norges Fotballforbund dropper Kaurin-saken. Det er daglig leder i Stabæk Fotball, Lars Hjorth, glad for. FOTO: KARL BRAANAAS

Norges Fotballforbund (NFF) har konkludert med at relasjonen mellom trener og spiller på Stabæks kvinnelag i 2012 var uheldig og upassende, men NFF mener at det ikke finnes tilstrekkelig grunn til å påtale forholdet.

– Vi er glade for at påtalenemnda i NFF har kommet frem til nøyaktig samme konklusjon som oss etter vår nøye gjennomgang av saken, sier daglig leder i Stabæk Fotball, Lars Hjorth.
Det var i midten av januar at saken, der den tidligere Stabæk-spilleren Leni Larsen Kaurin beskyldte lagets hovedtrener Øyvind Eide for sextrakassering i 2012, ble kjent. Han skal blant annet ha sendt henne et gavekort, der han tilbød henne «erotisk massasje».
– Påtalenemnda har innhentet og gjennomgått de fremlagt dokumenter, herunder uttalelser fra trener, spiller og klubb. Deler av den personlige kontakten/relasjonen mellom trener og spiller høsten 2012, fremstår som uheldig og upassende adferd fra en trener. Det foreligger imidlertid ikke tilstrekkelig grunnlag for å påtale forholdet, heter det.
Redegjørelse
– Vi har hele tiden sagt at vi ønsket at saken skulle til påtalenemnda i Norges Fotballforbund, slik at vi fikk en redegjørelse fra øverste organ i NFF. De har kommet frem til den konklusjonen at denne saken ikke er så grov som blant annet media har fremstilt den, men at det treneren har gjort er uheldig og upassende, sier Hjorth.
– Vi har gitt vår trener en skriftlig advarsel, og det er det sterkeste vi kan gjøre som en arbeidsgiver i denne saken. Vi har fulgt alle spillereglene i forhold til en personalsak, og jeg føler at vi har hatt gode samtaler med alle de involverte partene i denne saken. Det gjelder også Leni Larsen Kaurin, sier Hjorth.
Hjorth sier at klubben nå anser seg som ferdig med saken.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.