Skip to main content

For et medaljerush i Special Olympics: – Dette er stort

TURN-MEDALJER: Amund Sæther (t.v.) og Petter Baumann Haavik tok til sammen 11 medaljer under Special Olympics. FOTO: NORGES IDRETTSFORBUND

Special Olympics. Petter Baumann Haavik og Amund Sæther fra Stabekk Turn leverte da det gjaldt som mest og tok imponerende 11 medaljer i World Games 2015.

Petter og Amund er på plass i Los Angeles og deltar i Special Olympics World Games, verdens største idrettsarrangement for utviklingshemmede utøvere. Totalt deltar 6.300 utøvere fra 165 land.

Amund Sæther fikk med seg to sølv og fire bronsemedaljer fra lekene. Petter fikk fire sølv og en bronsemedalje.

– Konkurransene gikk bra. Det var stort å stå på scenen og motta medaljene, særlig når det var så mange til stede og heiet. Jeg har kost meg veldig her, det er stort å få være med på World Games, sier Petter Baumann Haavik.

– Jeg hadde trent mye, så det var morsomt å være her og konkurrere. Det var skikkelig gøy å ta imot medaljene og jubelen fra publikum, sier Amund Sæther.

– Overrasket og glade

Trener Trine Kruse sier at medaljerushet ikke var forventet.

– Nei, det var det ikke. Vi ble litt skremt da vi så hvilken konkurranse vi møtte her, så vi er veldig overrasket og kjempeglade. Utøverne er superflinke, sier hun.

– Jeg tror ikke Petter har prestert så bra som i dag noen gang tidligere. Amund imponerte meg også veldig, så jeg er strålende fornøyd, forteller trener Sorin Bala.

For padlerne fortsatte den flotte medaljesankingen fra åpningen av lekene. Bærum-padleren Karl Martin Hannus tok gull på KT 200, Philip Willoch Syse fikk sølv, Thea Skoglund og Martin Kvilekval bronse. May Grønvold padlet inn til en sterk 4. plass på Marine Stadium i Long Beach, Los Angeles.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.