Skip to main content

Fold St. Hallvard vant «lokaloppgjøret» mot Haslum

Haslums Vegard Tennfjord depper mens Fold St. Hallvard jubler bak, etter kampen mellom de to lagene i Rykkinnhallen lørdag. Fold St. Hallvard vant 30-28.

Foto: Karl Braanaas

De meldte flytting til Rykkinnhallen før sesongen. Lørdag slo Fold St. Hallvard storebror i Bærum; Haslum.

FOLD ST. HALLVARD - HASLUM 30-28

– Jeg er enormt skuffet, sier Haslum-trener Sten Stockfleth.

Laget hans begynte best mot Fold St. Hallvard - Lier-klubben som meldte flytting til Rykkinhallen før sesongstart, og opprettet et samarbeid med blant andre Vestre Bærum og Asker Håndball.

Lørdag var det duket for klubbens første møte med Haslum siden den gang. Et slags lokaloppgjør, som Haslum-gjengen før kamp mente vekket få følelser.

Men selv om Haslum åpnet best, overrasket Fold St. Hallvard, og vant kampen 30-28.

Hjemmelaget tok ledelsen første gang 24 minutter ut i første omgang, og ledet med 17-13 halvveis. Haslum prøvde febrilsk å komme tilbake, men ble møtt av et godt Fold-forsvar - særlig keeper Sander Heieren.

– Jeg hadde ekstremt lyst til å vinne i dag. Jeg skulle ønske at vi kunne vise oss fra en bedre side i denne kampen, sier Stockfleth.

Keeper Trond Tjemsland legger ingenting mellom.

– Jeg skammer meg over at vi tapte denne kampen, sier den tidligere Helset-spilleren.

– Det ligger såpass mye i det, hvert fall for meg å kunne slå St. Hallvard. Det er en innflytterklubb.

– Surt

– Det var en del trøkk her i dag. Ser dere dette som et lokaloppgjør nå?

– Vi hadde ingen annen inngang følelsesmessig til denne kampen enn til en kamp mot en del andre lag, sier Stockfleth.

– Men det er selvsagt enormt surt. Det er jo litt lokalt, dette laget. Men det er mest surt fordi vi ønsker to poeng. 

–Jeg har ikke noen følelse av lokaloppgjør – de har veldig få tilskuere. Det er veldig glissent. Men de kommer aldri til å ta over i Bærum, sier Tjemsland.

Kaptein Anders Røe kaller oppgjøret et lokaloppgjør.

– Det er mye Haslum-folk på tribunen, og god stemning. Det er frustrerende å tape, men vi teller poeng i serien. Sånn sett er det ikke så nøye hvem vi tar dem fra, sier han.

–Lever lenge på denne

I Fold St. Hallvard-leiren var stemningen forståelig nok en del bedre.

– I dag er det moro å spille. Alle gutta gjør en vanvittig god jobb, og det er bare å nyte dette så lenge vi kan, jubler Fold St. Hallvard-keeper Sander Heieren.

– Vi vinner fortjent. Vi får en dårlig start, men er dominerende resten av kampen, supplerer trener Robert Hedin.

Fold-keeper Sander Heieren sto en fantomkamp lørdag.

Foto: Karl Braanaas

Godt å slå Haslum

Fold-keeperen er klar på at det er litt ekstra morsomt morsomt å slå Haslum, i og med at klubbene nå ligger nære hverandre.

– Ja, det var kjempegøy. Vi fikk litt derbyfølelse i denne kampen her. Seier er seier, men det er jo litt ekstra å slå Haslum, sier han.

Hedin sier det er kamper som dette som er grunnen til at man driver med sporten.

– Lokaloppgjør og god stemning - det er dette som er gøy.  Man kan si hva man vil, men vi er strålende fornøyde med å spille i Rykkinhallen. Dette er virkelig bra, sier han. 

Rykket fra før pause

Haslum startet altså best. Aleksander Selmar Pedersen ga de rødkledde fra Nadderud Arena 1-0, og ledelsen var snart på 3-0 til Haslum.

Christoffer Ryder Lislevand reduserte for Fold St. Hallvard,som knep innpå til 4-5, før Haslum igjen økte til 4-8.

Men 22 minutter og 11 sekunder ut i kampen utlignet Theodor Sjøgren for Fold St. Hallvard - til 11-11.

Stian André Brevik sendte Haslum foran til 12-11, men Lislevand og Mats Andreas Slaastad scoret de to neste. Fold St. Hallvard ledet for første gang i kampen.

Haslum utlignet til 13-13, men avslutningen på første omgang handlet mye om Fold St. Hallvard, som gikk til pause med en 17-13-ledelse.

– Vi får en bra start. Om vi blir for komfortable vet jeg ikke, men vi mister kontrollen midtveis i første omgang. Den perioden ødelegger, sier Røe.

– Vi bommer en del, og sliter forsvarsmessig i slutten av første omgang. De får gjøre mange enkle mål, mens vi gjør enkle feil i vårt eget fremoverspill. Vi kaster bort kontringsballer som gjør at de får løpe andre veien, og kampen glipper egentlig litt i de siste 15 i første omgang, sier Stockfleth.

Fold holdt unna

Den andre omgangen begynte jevnt. Fold St. Hallvard økte til 18-13, men Sander Øverjordet scoret to raske, og sørget for at ledelsen bare var på tre mål.

Haslum forsøkte å komme tilbake - men bakerst hos Fold St. Hallvard sto Heieren en fantommatch. Keeperen var som en levende vegg, og bidro sterkt til at Haslum plutselig var seks mål bak igjen åtte minutter ut i andre omgang - på 23-17.

De tre neste målene ble likevel scoret av Haslum, til 23-20.

Men da Heieren for n'te gang stoppet en avslutning - denne gang fra Binai Aziz i sluttsekundene - var kampen avgjort.

Fold St. Hallvard vant 30-28.

–I andre omgang blir ting preget av litt stress i skuddsituasjonene, men vi kommer til ganske mange gode muligheter. Vi slapp inn 13 i andre omgang, det er ok, men vi må selvfølgelig gjøre noen endringer i forsvar basert på hva stillingen er. Alt i alt er dette en for dårlig prestasjon, summerer Stockfleth.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.