Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Født i Bærum, vokst opp i Ungarn. Nå skal han spille for Stabæk

KONTRAKT: Alexander Torvund (i midten) har skrevet under kontrakt med Stabæk.

18-åringen Alexander Torvund ble mandag klar for Stabæk.

–Jeg gleder meg veldig mye til å komme i gang, til å spille og vise meg frem i Stabæk-drakt, sier Alexander Torvund til stabak.no.

18-åringen er tilbake i Bærum etter at han flyttet til Ungarn da han var ett år gammel.

– Pappa er norsk og mamma er fra Ungarn. Jeg er født i Bærum, men jeg flyttet til Ungarn da jeg var ett år. Der har jeg bodd helt frem til i fjor sommer, sier han.

I sommer spilte han noen kamper for Ullern i 3. divisjon, før han altså nå skal forsøke seg for eliteserielaget Stabæk. Han har skrevet under en treårsavtale med klubben.

– Jeg er en rask, kreativ og teknisk spiller, og jeg håper jeg får muligheten til å score noen mål for Stabæks førstelag, sier den 18 år gamle spissen.

LES OGSÅ: Hevder Stabæk har fått 10-millionersbud på Børkeeiet

Norsk pass

I og med at han er født i Norge, har han også norsk pass. Så langt har han spilt flere kamper for aldersbestemte landslag i Ungarn.

– Jeg har også fått innkallelse fra aldersbestemte landslag i Norge én gang, sier han.

Men da valgte han Ungarn.

Alexander Torvund kan få spilletid allerede i lørdagens treningskamp mot det svenske storlaget IFK Göteborg, skriver klubben på sin hjemmeside.

LES OGSÅ: Bohinen med ny Stabæk-kontrakt

– Spennende

– Det er en ung og talentfull spiller. Vi tror han kan utvikle seg videre hos oss og bli en verdifull spiller for Stabæk i årene som kommer. Alexander har flere kamper for aldersbestemte landslag i Ungarn og er en spennende spillertype, sier sportssjef Inge André Olsen til Stabak.no.

 

 

Les flere artikler