Skip to main content

Flere Ippon-gull under judo-NM

Magnus Rabben Bautz-Holter i aksjon under junior-NM i judo i Nadderudhallen.

Foto: Trine Jødal

Ippon arrangerte junior-NM i judo i helgen, og vertskapet forsynte seg godt av gullmedaljene.

– Jeg hadde en god dag, tror jeg. Jeg klarte å bli ferdig med kampene tidlig. Det var mye som gikk bra, og gikk min vei, smiler Magnus Rabben Bautz-Holter (17).

Judoutøveren fra Bærum-klubben Ippon kunne nemlig krones som norgesmester for juniorer i helgen – både i U18-klassen og U21-klassen -81 kilo. I tillegg deltok 17-åringen i fire lagkonkurranser søndag.

– Det var slitsomt, jeg kjente jeg var litt mør da jeg våknet søndag, ler Bautz-Holter.

Han sier judo er en sport som gir han masse, men enn så lenge ser han på sporten som en hobby.

– Jeg trener tre ganger i uken, i tillegg til styrke. Det har jeg gjort i mange år nå, så jeg har ikke trappet opp nylig. Det er mange som trener mer enn meg, jeg har det gøy, og prøver jeg å gjøre så godt jeg kan, sier Bautz-Holter – som likevel har tatt flere sølv i en konkurranse i Nederland, sølv i en konkurranse i København, og bronse «her og der», som han selv sier.

– Men jeg er aller mest stolt av å levere godt i store konkurranser, som for eksempel i Warszawa, selv om jeg ikke fikk medalje der. Nivået er så høyt.

Mange gullvinnere

Og Bautz-Holter var ikke alene om å vinne gull i helgen. I U15 klassen -60kg vant Elias Elter gull. Det samme gjorde Rosa Alsgaard i U21 -70 kilo og Sigurd Stokke i U21 -73 kilo. 

I tillegg vant Ippon den gjeveste lagklassen, herrer U21 år – selv om de måtte trekke to utøvere på grunn av skade. På det laget var Kristian Rabben Bautz-Holter, Sigurd Stokke, Magnus Rabben Baut-Holtze, Hamza Khan og Filip Elter.

Elias Elter gir alt i en kamp søndag.

Foto: Trine Jødal

– Få folk til å fly

– Ja, denne helgen har gått veldig bra, smiler Elias Elter (14), som altså tok gull i U15-klassen.

Han forteller at nettopp dette var målet.

– Jeg har tenkt hele helgen at jeg kunne ta gull i U15 individuelt. Det var målet. Jeg er fornøyd, sier Elter, som trener tre-fire ganger i uken.

 – Jeg begynte fordi broren min ville begynne med på kampsport. Det er kult å få folk til å fly, ler judotalentet. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.