Skip to main content

Flere hundre tok farvel med Hanevold

Halvard Hanevolds kiste ble båret ut av Asker kirke etter at familie og venner hadde tatt farvel.

Foto: Karl Braanaas

Nærmere 600 fremmøtte tok farvel med Halvard Hanevold i Asker kirke fredag. Den tidligere skiskytteren ble 49 år gammel.

Den tidligere skiskytteren og OL-vinneren døde i sitt hjem på Borgen i Asker 3. september.

Tilstede i begravelsen var blant andre Asker-ordfører Lene Conradi, rådmann Lars Bjerke og tidligere skiskytter Stian Eckhoff. Under seremonien ble «Nocturne» av Rolf Løvland spilt. Sangen var den tidligere skiskytterens favoritt, som han hørte på før OL-renn. Tidligere landslagstrener Audun Svartdal, Olympiatoppens Tore Øvrebø og ordfører Conradi var blant personene som holdt minnetale. 

I tillegg leste skuespiller Trond Espen Seim diktet «Jag gråter» av UIf Lundell.

- En verdig avskjed

For tidligere lagkamerat Ole Einar Bjørndalen ble det en verdig avskjed med kameraten. 

- En verdig og flott begravelse. Helt på nivå med det Hallvard kunne gjort selv, en seremoni som var godt planlagt og med mange fine ord, sier Bjørndalen, som hjalp til med å bære kisten ut av kirken. 

I sitt minneord ønsket ordfører Conradi å gi en siste hilsen til Hanevold på vegne av Asker. 

- En verdig avskjed med en mann som har betydd mye for mange her i Asker. Han har inspirert en hel generasjon med skiskyttere her hos oss. Etter at han la opp, ga han tilbake til nærmiljøet og delte av sine erfaringer. Han hadde sterke røtter til bygda, jeg ønsket å gi en hilsen fra alle oss i bygda som har vært så stolte av han. Det er uvirkelig at han ikke er her mer, sier Conradi, som har hatt mange samtaler med Hanevold gjennom sin tid som ordfører.  

Mange hadde møtt opp for å ta farvel med Halvard Hanevold, under bisettelsen i Asker kirke fredag.

 Foto: Karl Braanaas

Stor karriere

Hanevold er kanskje mest kjent for OL-gullet han tok i Japan i Nagano-OL i 1998. På normaldistansen (20 kilometer) vant han rundt fem sekunder foran italieneren Pieralberto Carrara, etter en svært spennende konkurranse.

Siden ble det ytterligere to OL-gull, to OL-sølv og en bronse. De to gullmedaljene kom på stafett i 2002 i Salt Lake City og Vancouver i 2010.

I verdensmesterskap tok han enda flere medaljer, der ble det totalt fem VM-gull, syv sølv og fire bronse.

Æresmedlem i Asker Skiklubb

I 2010 ble han æresmedlem i Asker Skiklubb. Han har de siste årene vært kommentator under NRKs sendinger fra skiskyting.

Hanevold drev med både langrenn og orientering som ung og begynte med skiskyting som 15-åring. Han var ikke kjent som en barnestjerne, men fikk de strålende resultatene gjennom hard jobbing. Hanevold var utdannet sivilingeniør ved NTNU.

Halvard Hanevold etterlater seg kone og to barn.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.