Skip to main content

Fjerdeplass for Norge og Solberg-søstrene

Tvillingsøstrene Silje Solberg (t.v.) og Sanna Solberg-Isaksen og Norge endte uten medaljer i håndball-VM.

Foto: KARL BRAANAAS

Norges håndballkvinner tapte bronsefinalen mot Russland søndag. Dermed endte VM uten medalje for Silje Solberg og Sanna Solberg-Isaksen.

Norge startet godt mot Russland, men forsvarsrekken slet etter hvert med å få tak i de russiske spillerne, og tapte til slutt kampen 28-33. Dette er første gang på 23 år Norge avslutter med to strake tap i et mesterskap. 

Dermed blir det ingen medalje på søstrene Silje Solberg og Sanna Solberg-Isaksen, som var de to lokale spillerne på det norske laget.

Silje Solberg - som har stått svært mye i mesterskapet, og herjet tidligere i uken da Norge slo Tyskland og tok seg til semifinale, stoppet fem av 32 avslutninger.

Sanna Solberg-Isaksen misset sine to skudd, men var den norske spilleren som fikk fjerde mest spilletid.

– Jeg synes vi gjør det greit fremover, men bakover lekker det for mye. Særlig i førsteomgang. De kommer for lett til og vi får ikke stoppet dem. I andre omgang er det litt bedre, men det er fortsatt ikke tett nok, sier trener Thorir Hergeirsson til VG etter å ha blitt henvist til 4. plass i VM.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.