Skip to main content

Ferdig som Stabæk-trener - men skal lede laget i cupkampen neste uke

Vanja Stefanovic er ferdig i Stabæk.

Vanja Stefanovic er ferdig i Stabæk.

Foto: KNUT BJERKE

Vanja Stefanovic (40) er ferdig som trener for Stabæk Fotball Kvinner. Men hun skal fortsatt trener klubben i noen dager - og lede laget i cupkampen mot Arna-Bjørnar.

Det skriver klubben i en pressemelding. Det er to uker siden treneren ble «gitt andre oppgaver i klubben». 

Etter det har klubben blitt trent av toppspillerutvikler i klubben, Ingvild Stensland og assistenttrener Martin Lindmark. Men nå er det altså slutt for 40-åringen fra Serbia.

– Vi har hatt en prosess gående i to, tre uker. Nå er vi kommet frem til en enighet om at det er det beste for begge parter at vi avslutter arbeidsforholdet, sier styreleder i Stabæk Fotball, Espen Moe, til Budstikka.

Skal fortsatt trener Stabæk 

Det som er noe spesielt med den avtalen Stabæk har gjort med Vanja Stefanovic, er at hun fortsatt skal trene klubben i noen dager – og hun skal lede klubben i cupkampen mot Arna-Bjørnar 31. juli.

– Hun skal lede laget på treningene onsdag og torsdag. Og hun skal lede laget i cupkampen mot Arna-Bjørnar, bekrefter Espen Moe overfor Budstikka.

– Det høres veldig spesielt ut. Hvorfor?

– Det er fordi hun skal få fullført sin trenerutdannelse, og det skal være observatører på treningene onsdag og torsdag. Det samme gjelder cupkampen, sier Moe.

– Vi ønsker å bidra til at Vanja får fullført sin trenerutdannelse. Og dette er noe som har vært avtalt for lenge siden. I avtalen mellom henne og klubben står det at hun skal lede disse treningene og i den cupkampen, sier Moe.

– Vi har hatt en god dialog, og Vanja Stefanovic satte pris på at vi fikk til dette. Ingvild Stensland og Martin Lindmark kommer også til å være med på den kampen, sier Moe.

Konfidensiell

– Er det mangel på sportslige resultater som gjør at hun ikke får fortsette? Dere ligger helt i bunn av tabellen i Toppserien?

– Det er flere enn én årsak. Det er en samlet vurdering som gjør at vi nå avslutter arbeidsforholdet, sier Moe.

– Hun hadde kontrakt ut 2020. Hvor mye må dere betale i kompensasjon for å løse henne fra kontrakten?

– Den avtalen vi har inngått med henne er konfidensiell, og hverken Vanja eller vi ønsker å si noe om årsaken til at vi avslutter arbeidsforholdet, eller det økonomiske rundt avtalen, sier Moe.

Stensland og Lindmark fortsetter

Inntil klubben får avklart hvem som skal ta over permanent etter Stefanovic, kommer Ingvild Stensland og Martin Lindmark til å fortsette som hovedtrenere for klubben.

Vanja Stefanovic skriver i en sms til Budstikka at hun ikke ønsker å si noe om saken, utover det som står i pressemeldingen.

Her er den fullstendige pressemeldingen.

Stabæk Fotball og Stabæk Fotball Kvinners hovedtrener Vanja Stefanovic har blitt enige om at hun fratrer som hovedtrener fra 1. august 2019 og at arbeidsforholdet avsluttes.

Vanja har hatt mange treneroppgaver for Stabæk Fotball Kvinner gjennom de siste årene, de siste årene som trener for A-laget.

Vi takker Vanja for innsatsen og ønsker hun lykke til videre.

Budstikka oppdaterer saken!

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.