Skip to main content

Fem gull og norgesrekord for Bærumsvømmerne

NM-GULL: – Et av høydepunktene i dag avr selvfølgelig Emilie Nyenget Løvberg, som vinner sin 100 meter butterfly selv om hun er litt stinn og tung og forbereder seg mot EM til Glasgow tidlig i august, sier Bærumsvømmernes trener Sondre Solberg. Her er Løvberg underveis i konkurransen.

Det ble, nær sagt som vanlig, en rekke medaljer på Bærumsvømmerne under lørdagens NM-finaler i svømming. Klubbrekord og norgesrekord ble det også. mens Asker yppet seg på juniorstafetten i 200 meter fri.

Til slutt tok Bærumsvømmerne tre seniorgull og to -sølv, samt to juniorgull, under lørdag øvelser.

– Høydepunktet i dag var kanskje Tomoe sin seier på 50 meter rygg, som var en ganske knusende norsk juniorrekord, og også Majken Smith, som kommer inn og tar sølv på 400 meter fri etter mye motgang. Det er også klubbrekord. Og selvfølgelig Emilie Nyenget Løvberg, som vinner sin 100 meter butterfly selv om hun er litt stinn og tung og forbereder seg mot EM til Glasgow tidlig i august, sier Bærumsvømmernes trener Sondre Solberg etter lørdagens konkurranser i bassenget.

LES OGSÅ: Zenimoto Hvas (18) i kjempeslag – dobbelseier i NM på cruisekontroll

– Litt overraskende

Den nye norske juniorrekorden til Tomoe Zenimoto Hvas lyder på 25,55. En forbedring av den gamle på 52 hundredeler.

– Det var kjempekult, og spesielt å gjøre det i Norge, foran så mange jeg kjenner. Og jeg ble litt overrasket over den gode tiden, smiler Zenimoto Hvas.

Han har hatt en hektisk vår, med ferdiggjøring av skole og litt sykdom på vårparten, samt at han svømte to distanser i EM for en uke siden.

– Du er ikke sliten?

Nja, jeg skal fortsette å trykke på og gjøre mitt beste, smiler Hvas.

LES OGSÅ: Holdt på å la være å reise - tok EM-sølv

Han, Niksa Stojkovski, Viktor Forafonov og Jakob Bernstein avsluttet dagen med sølv på 4x100 meter fri, stafett.

– Sølv er greit, men det kunne vært bedre, smiler Stojkovski.

Han har likevel hatt et godt NM, og tok gull på 100 meter fri og 50 meter butterfly i går.

– Det har gått bra. For meg er dette et treningsstevne, fordi jeg skal være med på EM om tre uker. Så jeg har ikke helt siktet inn toppformen her. Men jeg er i ganske bra rute inn mot EM, sier Stojkovski.

– Og spesielt å slå han, som er helt konge på butterfly. Det var litt gøy, smiler Stojkoski bredt, mens han peker på Zenimoto Hvas.

– Jeg skal ta deg neste gang, ler lagkameraten Hvas tilbake.

FØLGER SPENT MED:Niksa Stojkovski (t.v.) og Tomoe Zenimoto Hvas følger spent med på hvordan lagkameratene gjør det på stafetten.

 

– Gjennomkjøring før EM

Emilie Nyenget Løvberg tok som Solberg nevnte gull på 100 meter butterfly - selv om hun er stinn av trening.

– Dette er litt en gjennomkjøring, og god trening for min del. Det er fint å få mange løp i kroppen nå, sier Løvberg, som fullførte på 1.00,71.

– Det er helt greit, det er akkurat ett sekund over personlig rekord, sier hun.

Nå venter noen rolige dager før treningscamp på Mallorca. Og så, avreise til EM.

– Der svømmer jeg alle butterfly-øvelsene. Målet er semifinale, sier Løvberg.

LES OGSÅ: Hyllet sine idrettshelter

– Glad for å kunne levere på 50 meter

De øvrige medaljene til Bærumsvømmerne lørdag var stafettgull til kvinnenes seniorlag på 4x200 meter fri, juniorgull på 50 meter rygg til Hvas, juniorgull på 50 meter bryst for Stine Omdahl Petersen - som opererte bihulene for et år siden.

– Etter det startet jeg litt brått. Da fikk jeg en skulderskade. Derfor holder jeg ikke så veldig mye lengre enn 50 meter nå, men da er det gøy at jeg kan gjøre det ordentlig bra på 50 meter, forteller Petersen.

Asker fire på juniorstafett

Asker Svømmeklubb stiller med et ungt lag dette Norgesmesterskapet.

– Asker er en klubb med masse talent, og det er viktig at vi bygger dette opp, sa elitetrener Sven Jaeger til Budstikka for noen dager siden.

– Det er mye god erfaring for svømmerne. Det er en veldig god erfaring å konkurrere mot de beste og få kjenne litt på nivået, fortsatte han.

Den beste plasseringen til Asker var en fjerdeplass under 4x200 meter fri for junior.

NM fortsetter, og avsluttes i morgen!

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.