Skip to main content

Fem baklengs på en periode da Frisk Asker tapte stort: – For mange dårlige valg

Frisk Asker ledet etter første periode, men tapte til slutt stort mot Lillehammer torsdag kveld.

Foto: EVA GROVEN

Frisk Asker gikk fra 1-0-ledelse til å ligge under 1-5 i andre periode mot Lillehammer. Nå er lagene à poeng på tabellen.

LILLEHAMMER - FRISK ASKER 6-1

Etter å ha ledet, og vært best i første periode, sprakk det nemlig fullstendig for Frisk Asker etter den første hvilen.

Lillehammer scoret fem ganger i midtperioden - de tre første av disse på seks minutter - og la grunnlaget de behøvde for å etter hvert stikke av med en komfortabel seier.

Dermed kunne ikke Frisk Asker øke avstanden på tabellen fra tre til seks poeng. I stedet er laget fra OL-byen à poeng med askerbøringene - som riktig nok har en kamp til gode på Lillehammer.

Tok ledelsen

– Det ble jo et magaplask i andre periode dette her. Vi blir ikke utspilt, men gjør en del dumme valg, som gjør at de scorer fem mål. De er veldig effektive, og straffer oss på våre feil, sier Frisk Asker-trener Vidar Wold etter kampen.

Han kaller valgene Frisk gjør i midtperioden for veldig, veldig dårlig, og sier laget er for slurvete på ting som de skal være gode på.

– Det å ha den defensive tryggheten i spillet vårt, og være sterke rundt eget mål, som vi snakker mye om. Det var vi ikke i dag, sier Wold.

–  Hva er det som skjer i midtperioden?

– Vi gjør en del dårlige valg og avveininger rundt hvordan vi skal løse situasjoner.  Da gir vi dem en del muligheter som vi vanligvis ikke gjør. Valgene vi gjør både som en enhet og individualister er for dårlig mot et Lillehammer-lag som liker å drive på mål. Vi visste det, men løser det fryktelig dårlig i andre periode. 

Tredjeplassen fortsatt viktig

Etter dagens kamp står nå begge lag på 63 poeng. Wold er klar på at tapet er ekstra irriterende for Frisk Asker, som hadde mulighet til å legge seg seks poeng foran Lillehammer, med en kamp til gode.

– Dette var en sekspoengskamp som vi håndterte dårlig. Det blir et ordentlig race om tredjeplassen, og det kommer nok til å vare til siste seriekamp, sier Wold.

Å ta bronseplassen er nemlig fremdeles et klart mål for Frisk Asker.

– Absolutt. Jeg sier det til alle: Siden 2008, da vi ble seriemestere, har vi vel en medalje i serien - vi tok en bronse for tre år siden. Det er klart det henger høyt for Frisk å ta en medalje i serien. Vi snakker om det internt i laget, det er ingen selvfølge at Frisk tar medalje i serien, sier Wold.

Ledet

Lillehammer hadde et lite trykk innledningsvis torsdag, men det var Frisk Asker som scoret først. Etter fire og et halvt minutt kjempet Anders Bastiansen godt ved vantet, før han dyttet pucken til Alex Lavoie. Et veggspill med Mikael Dokken senere var Lavoie på skuddhold. Canadieren feide pucken opp i venstre kryss - og Frisk Asker var foran 1-0.

Etter scoringen tok Frisk Asker fullstendig over, og mot slutten av første periode trykket de sorte og oransje godt. Åtte minutter før første pause var Mats Frøshaug fremme på en farlig retur – og var svært nære å sette inn Frisks andre, men Lillehammer-keeper Dackell reddet.

Bastiansen, Endre Medby, Hampus Gustafsson, Max Krogdahl og Lavoie kom til farlige avslutninger like etter – men flere scoringer ble det altså ikke i første periode.

Snudde - til de grader

Om Frisk Asker etter hvert tok over første periode, kom Lillehammer som et skudd ut av startblokken i den andre. Bare 46 sekunder etter første hvil kom utligningen, gjennom Stephan Vigier – og i løpet av de neste fem minuttene hadde Martin Gran styrt inn 2-1 til Lillehammer, og Jacob Noer satt 3-1 alene med Dahlberg.

Frisk-keeperen var med på notene ved to Lillehammer-muligheter etter dette, men på den tredje måtte han gi tapt. En glimrende pasning fant Stein Tore Bakken, som smalt inn 4-1.

To minutter før periodeslutt var Mikael Dokken særdeles nære å redusere for Frisk Asker. Avslutningen traff imidlertid stolpen, og i stedet skulle Lillehammer få enda en scoring. Noer feide inn 5-1 like før periodeslutt.

Scoret i overtall

Frisk Asker var nære ved å redusere fem minutter ut i tredje periode, da Kristoffer Thomassen skjøt fra langt hold, og keeper måtte gi retur. Den fikk ingen Frisk-spillere dyttet over mål, og Frisk jaget fremdeles fire mål bak.

Frisk var bedre i denne perioden, der Hampus Gustafsson kom til en kjempemulighet, før Henrik Ødegaard sendte pucken inn i for styring – men den sorte skiven ville ikke over streken.

I stedet satte Lillehammer sitt sjette i overtall like før slutt.

Dermed måtte  Frisk Asker slukøret se at Lillehammer vant stort torsdag kveld.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.