Skip to main content

Felix Stridsberg-Usterud er klar for X Games i Oslo

X GAMES-KLAR: Felix Stridsberg Usterud (21) kvalifiserte seg i helgen for X Games i Oslo. Han er dermed den tredje lokale utøveren som er klar for konkurransen.
X GAMES-KLAR: Felix Stridsberg Usterud (21) kvalifiserte seg i helgen for X Games i Oslo. Han er dermed den tredje lokale utøveren som er klar for konkurransen.

BSK-utøveren slo klubbkamerat Birk Ruud i kampen om X Games-billett.

Søndag kjempet freeski-utøverne Felix Stridsberg Usterud (21) og Birk Ruud (15) fra Bærums Skiklub om en plass i vinterens X Games i Oslo, skriver Fri Flyt.

Den beste norske utøveren under U.S Grand Prix i Mammoth, California ville få en X Games-billett, og i finalen var Ruud, Stridsberg-Usterud og Øystein Bråten (20) de eneste nordmennene.

Bråten var kvalifisert fra før, og det var dermed duket for en ren klubbduell. Eldstemann trakk til slutt det lengste strået da han ble nummer tolv. Ruud endte på 15. plass.

Joss Christensen vant finalen foran Øystein Bråten og Mcrae Williams.

Fra før er også snøbrettkjører Ståle Sandbech og rullebrettkjører Karsten Kleppan klare for X Games på hjemmebane

Unner Usterud Plassen

– Det var X Games i Oslo som sto mest i hodet mitt i dag. Man vet ikke om man får den sjansen igjen. Jeg tenkte mye på hvor fett det er å få kjøre det på hjemmebane, så kom vinden og det var mye værforhold som gjorde at jeg måtte kjøre som jeg gjorde. Men jeg er utrolig gira på å få kjøre X Games, sier Usterud til Fri Flyt.

Ruud er skuffet over at sjansen glapp, men unner Usterud plassen.

– Det er litt skuffende, men jeg unner virkelig Felix denne plassen i X Games. Det har vært en veldig kul opplevelse å være her. Første målet var å komme til finalen, og det klarte jeg, sier han til ski- og snowboard-nettsiden Fri Flyt.

LES OGSÅ:

Snowboardkjører Mons (18) fikk tidenes julegave

Her er idrettsnavnene du bør lære deg i 2016

Ståle Sandbech donerte gave: – Helt fantastiske å kjøre på 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.