Skip to main content

Feiret OL-helten med kakefest

HEDRET: Tomoe Zenimoto Hvas viste frem OL-medaljene da han ble feiret av klubbvennene.

Mandag kveld ble det kake og jubel for Bærumsvømmernes Tomoe Zenimoto Hvas (18) og Ingeborg Vassbakk Løyning.

Svømmetalenter fant kjærligheten i bassenget ble feiret på Hundsund av klubbvennene i Bærumsvømmerne. De to var nylig i Får drømmen oppfylt med ungdoms-OL.

Zenimoto Hvas kom hjem med tre medaljer: Gull i ungdoms-OL for Bærumsvømmer, Ett fattig hundredel unna OL-gull og Ny OL-medalje for svømmetalentet fra Bærum. Med det ble han mestvinnende norske utøver i ungdoms-OL. Kjæresten Ingeborg kom seg til flere semifinaler.

Men den solide OL-prestasjonen til tross, svømmetalentet ser fremover. Neste mål er senior-VM i Kina i desember.

– Teknikken blir aldri perfekt, og jeg må jobbe med utholdenhet, kraft og styrke. Og så er det en stor forskjell fra ungdoms-OL, for i Kina kommer seniorer fra land som USA og Japan, sier 18-åringen til NRK.

Bærumsvømmerens trener Sondre Solberg sier til NRK at det viktigste fremover er å jobbe med kontinuitet i treningsmetodikken for å «ta et steg opp».

– Det er langsiktig jobbing som gjelder, sier bergenseren til NRK.

Drømmer om Tokyo-OL

I mars skrev Budstikka om Zenimoto Hvas' plan om å Nå skal Tomoe satse på heltid når han var ferdig med videregående skole. Der er han nå.

– Frem mot 2020 skal han primært satse på svømming og studere litt deltid ved siden av. Planen er å dra til USA på stipend etter OL 2020, sa trener Solberg til Budstikka den gang.

VM i Kina er bare en mellomstasjon på veien mot det store målet – – OL i Tokyo er en ære.

– Det ligger i bakhodet hele tiden, det er dét jeg trener mot. Alt jeg gjør er for å oppnå det målet. Jeg tror jeg er godt i rute, hvis jeg klarer å fortsette som jeg gjør, klarer å holde fokus og jobbe hardt, sa Zenimoto Hvas i mars.

At han satser på heltid i bassenget er positivt, ifølge trener Sondre Solberg.

– Da får vi for eksempel bedre tid til å gjøre både land- og vanntrening, sier han til NRK.

Her kan du lese flere sportsnyheter fra Budstikka

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.