Skip to main content

Får trolig tosifret antall millioner for Franck Boli

Franck Boli forlater Stabæk.

Foto: Knut Bjerke

Toppscoreren er sikker på at Stabæk overlever i eliteserien uten ham, og glad for at Stabæk sitter igjen men ekstra penger når han nå drar. Trolig sitter Stabæk igjen med et tosifret antall millioner etter overgangen. 

Franck Boli selges til ungarske Ferencváros for en ukjent sum.

Det bekrefter spilleren overfor Budstikka.

– Jeg har fått informasjon om klubben, og det virker som det riktige valget for meg videre. Det er aldri lett å forlate Stabæk, men når muligheten kom måtte jeg gripe den, sier Boli.

Han signerte ny kontrakt med Stabæk like før kvalifiseringsspillet forrige sesong, og innrømmer at det var med tanke på et fremtidig salg.

– Det var avtalen, og jeg er veldig glad for at alle parter er «happy» - og spesielt glad for å kunnne gi noe tilbake til klubben. Klubben hjelper meg, og jeg hjelper dem. Stabæk vil klare seg uten meg, dette er ikke noe «one man team», sier Boli.

Han påpeker at laget klarte seg godt da han var suspendert i to kamper tidligere i sommer.

«God deal»

Sportslig leder Inge André Olsen antar at Boli tidobler lønnen sin i Ungarn, men vil ikke ut med hvor mye penger Stabæk får i retur fra Ferencváros. Han innrømmer dog at overgangssummen er den ungarske klubbens største, og ifølge nettstedet Transfermarkt.com hentet klubben venstrebacken Eldar Civic for rekordhøye én million euro. Det betyr at Stabæk trolig sitter igjen med et tosifret antall millioner kroner for Boli. 

- Vi har avvist bud fra flere verdensdeler gjennom hele sommeren. Da Franck signerte en ny avtale med oss i november, sørget han for at vi sitter igjen med en stor sum penger - kontra lommepengene vi kunne fått, sier Olsen. 

Han mener Boli fortjener denne overgangen. 

- Det er menneskelige hensyn her. Han tidobler lønnen sin, og det betyr mye. Dette er en spiller som har levert utrolig godt, og som har vært lojal mot oss. Dette ble en god deal for alle parter, sier Olsen. 

Franck Boli (t.h.) ønsker Tortol Lumanza velkommen tilbake til Stabæk tirsdag. To dager senere var han selv solgt videre.Foto: Simen Solum Waagsether

Vil tilbake

Dette er andre gang Boli selges fra Stabæk. Etter at han ankom Stabæk i 2012, ble han i 2015  solgt til den kinesiske klubben Liaoning Whowin FC. Boli returnerte allerede i 2016, med en skade i korsbåndet.

Boli utelukker ikke at han i fremtiden vender tilbake for en tredje runde i drakten.

- Jeg kommer tilbake på flere besøk uansett, for denne klubben er min familie og mitt hjem. Om jeg kommer tilbake som spiller får vi se på, det vet man aldri, sier Boli.

Sportlig leder Olsen er enda mer offensiv.

- Jeg snakket med Franck, og vi ble enige om at vi måtte klare å selge han en tredje gang, sier Olsen. 

Franck Boli har vært Stabæks heteste salgsobjekt etter en sterk høstsesong i fjor der han endte opp med å bli Eliteseriens toppscorer med 17 fulltreffere. Boli står så langt denne sesongen med seks scoringer. 25-åringen fra Elfenbenskysten hadde kontrakt med Stabæk ut 2021-sesongen.

Skal hente erstatter

Tidligere i sommer har også midtstopper Madis Vihmann sagt takk for seg i Stabæk, samtidig som at Tobias Børkeeiet ble solgt til dansk fotball.

Denne uken ble det imidlertid klart at midtbanemotoren Tortol Lumanza vender tilbake til Stabæk, og Olsen varsler jakt på en erstatter for Boli. 

- Vi har alltid spillere som kommer opp. Når noen går for så mye penger som Franck gjør nå, vil andre få mulighet til å utvikle videre. Ola (Brynhildsen) gjorde sine saker godt da Franck var utvist i sommer, og jeg er ikke nervøs rundt spissplass. Vi jobber med en erstatter, men det skal være god kvalitet, sier Olsen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.