Skip to main content

Fantastisk tredjeperiode sørget for kalasseier for Asker - og ny kvartfinale

Plaisir Nzitani Mukoko setter to poeng i Askers imponerende seier over Kongsberg søndag.

Foto: Knut Bjerke

Asker lå under med fem poeng mot Kongsberg midtveis, men en fantastisk spurt sørget for at det blir en avgjørende kvartfinalekamp.

ASKER - KONGSBERG 82-64

Etter at de tapte knepent i den første kvartfinalekampen mot seriemesterne Kongsberg, var Asker nødt til å vinne søndag skulle de ha noe håp om å spille semifinale i sluttspillet.

Og de sorte og gule gjorde nettopp det til gagns - selv om Kongsberg var foran med fem halvveis, snudde nemlig Asker kampen etter en fantastisk tredjeperiode - der de vant 28-12 - og da askerbøringene også vant den siste perioden, kunne fans og spillere i Leikvollhallen slippe jubelen løs.

Dermed følger Asker opp sin gode form fra avslutningen av seriespillet, der fire av de siste fem kampene ble vunnet.

– Det er fint at vi er i god form nå, det er jo nå det er viktig. Vi vet vi kan konkurrere med alle lag, sa Asker-kaptein Ludvig Bergh til Budstikka like før sluttspillet startet.

– Vi har noe å bevise. Vi tror vi kan gå hele veien. Vi er underdogs, og har ingenting å tape, har Djo Loo Yele sagt.

Jevn åpning

Asker-spiller Djo Loo Yele scoret kampens første poeng søndag, men Kongsberg snudde kampen til 2-8 før tre minutter var spilt. Likevel var første periode jevn - Asker kom tilbake, og da Anders Leween Stien satte en trepoenger etter seks minutters spill ledet Asker 16-14.

Etter kampens første ti minutter ledet Kongsberg 21-19.

Lagene fortsatte å følge hverandre i andre periode. Faktisk sørget to poeng fra Plaisir Nzitani Mukoko for at Asker ledet 37-31 drøyt to minutter før periodesluttet - men Kongsberg avsluttet best før pause, og snudde slik at det sto 37-41 halvveis.

Tok ledelsen

Men Asker hadde fått blod på tann, og etter at Eric Gilchrese sendte scoret 46-44 to minutter ut i tredje periode, så ikke laget seg tilbake. Ledelsen økte støtt og stadig - Leween Stien scoret til 58-48 med drøyt fire minutter igjen av perioden, mens Haakon Hellebust sørget for 65-53 rett før periodeslutt.

Og Asker var også best i den siste perioden også. Ledelsen utøktes stadig - via 14 poeng til 19 poeng drøyt to minutter før slutt.

Til slutt endte altså Asker med en 17 poengs seier - og vi får en tredje, avgjørende kvartfinalekamp onsdag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.