Skip to main content

Familiedrama i NM-finalene

Øverst fra venstre er brødrene Anders (til venstre) og Marius Braskerud, øverst til høyre søstrene Stine (til venstre) og Hanna Bredal Oftedal med mamma Ellen i midten.
Til venstre i midterste rekke er søsknene Trym og Tiril Günther Merg, mens Kristin og Magnus Nørstebø er på bildet til høyre. Nederst til venstre er søsknene Håvard (til venstre), Erlend og Linn Therese Mamelund, mens Sanna (til venstre) og Silje Solberg er på bildet nederst til høyre.
Øverst fra venstre er brødrene Anders (til venstre) og Marius Braskerud, øverst til høyre søstrene Stine (til venstre) og Hanna Bredal Oftedal med mamma Ellen i midten. Til venstre i midterste rekke er søsknene Trym og Tiril Günther Merg, mens Kristin og Magnus Nørstebø er på bildet til høyre. Nederst til venstre er søsknene Håvard (til venstre), Erlend og Linn Therese Mamelund, mens Sanna (til venstre) og Silje Solberg er på bildet nederst til høyre.

Seks familier tilknyttet Haslum og Stabæk har to eller flere på banen eller benken under NM-finalene fredag.

Det blir rene familiedagen i Oslo Spektrum.

Familien Braskerud har Anders og Marius på banen for Haslum. Familien Mamelund har Linn Therese (25) i kvinnefinalen for Stabæk, Erlend (27) i herrefinalen for Haslum, mens Håvard (31) er trener både for Stabæks senior- og juniorlag i kvinneklassen.

Familien Günther Merg har Tiril (18) i aksjon for Stabæk-juniorene, mens Trym (21) spiller finale for Drammen mot gamleklubben Haslum. Familien Nørstebø har Kristin i seniorfinale for Stabæk, mens Magnus spiller for Drammen mot Haslum.

I tillegg har familien Solberg fra Stabekk tvillingene Silje (20) og Sanna (20) i kvinnefinalen for Stabæk, mens familien Bredal Oftedal har Stine (20) og Hanna (17) i både junior- og seniorfinalen for Stabæk.

FØLG FINALENE LIVE: Stabæk - Bækkelaget | Stabæk - Larvik | Haslum - Drammen

Her er fakta om Haslum- og Stabæk-familiene i NM-finalene:

* Familien Braskerud:
Brødrene Anders (21) og Marius Braskerud (24) spiller på Haslum. Duoen har vokst opp på Bærums Verk og gikk gradene i Helset før de etter hvert havnet i Haslum.

Marius er kantspiller og Anders er bakspiller.

Brødrenes pappa, Per-Magnus Braskerud er styreformann i Haslum HK.

* Familien Bredal Oftedal:
Det blir en hektisk lille nyttårsaften for søstrene Stine (20) og Hanna Bredal Oftedal (17).

Klokken 10.30 er det junior NM-finale for Stabæk mot Bækkelaget. Deretter blir det en kort pust i bakken, før de klokken 14.45 igjen er på parketten i Oslo Spektrum. Da i seniorfinalen mot Larvik.

Hanna er venstrehendt og spiller høyreback. Stine, som nylig kom hjem med VM-gull fra Brasil, er playmaker på begge lagene.

Søstrenes mamma, Ellen Bredal Oftedal, er i trenerteamet rundt både junior- og seniorlaget og sitter på benken i begge NM-finalene.

* Familien Mamelund:
Lillesøster Linn Therese (25) har spilt på Stabæks A-lag i mange år. Har tidligere vært i Helset og Bærums Verk. Linjespilleren kom til Stabæk da hun var 17 år.

Erlend (27) er en av stjernene på Haslum og landslaget. Oppflasket i Helset. Har vært proff i Nordhorn, Flensburg-Handewitt og København.

Håvard (31) er inne i sitt tredje år som Stabæk-trener. Har fortid som spiller i Helset og Haslum og la opp i 2006. Har tidligere ledet Stabæk-juniorene til både NM-gull og NM-sølv.

* Familien Günther Merg:
Tiril (18) er en av flere spennende ungjenter i Stabæk. Spilte i Helset før hun kom til Stabæk. Har vært fast i troppen på 1992-landslaget. Har ifølge Stabæk-trener Håvard Mamelund forutsetninger for å bli en god skytter internasjonalt.

Storebror Trym (21) spilte på Helset som ung. Deretter var han noen sesonger i Haslum før han meldte overgang til Drammen før årets sesong.

* Familien Solberg:
Tvillingene Silje (20) og Sanna (20) fra Stabekk er sentrale på A-laget. Dessverre er Sanna skadet og spiller ikke NM-finalen. Begge spilte for Jar og Helset før de kom til Stabæk.

Kantspilleren Sanna debuterte på A-landslaget i fjor høst, mens keeper Silje fikk sin landslagsdebut sist vinter-

* Familien Nørstebø:
Magnus (24) og Kristin Nørstebø (21) er oppvokst på Bærums Verk. Begge spilte i Helset før de havnet i henholdsvis Haslum og Stabæk.

Magnus ga seg i Haslum for to sesonger siden. Han hadde et opphold i Fram Larvik før han ble klar for Drammen denne sesongen. Det blir med andre ord en litt spesiell kamp for Magnus Nørstebø som møter gamleklubben i NM-finalen.

Lillesøster Kristin har gått gradene på yngre landslag og er en sentral spiller på Stabæk. Pappa Atle Nørstebø er styreformann i Stabæk Håndball.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.