Skip to main content

Falt fire plasser på rankingen – fortsatt bedre enn pappa-Ruud

Casper Ruud vant Argentina Open, og ble med det tidenes beste norske tennisspiller. Her er han i aksjon i finalen i Buenos Aires.

Foto: AP PHOTO/GUSTAVO GARELLO/SCANPIX

Forrige uke tok Casper Ruud (21) endelig bestenoteringen på verdensrankingen fra pappa Christian Ruud (47). Mandag falt junior fire plasser ned på listen.

Casper Ruud har – nesten gjennom hele sin karriere – fått spørsmål om når han skulle gå forbi pappa Christian Ruuds bestenotering på verdensrankingen over verdens beste tennisspillere.

Etter den historiske seieren i ATP 250-turneringen Argentina i midten av februar, gjorde 21-åringen det avgjørende bykset, og klatret helt til en 34. plass på verdensrankingen over de beste tennisspillerne i verden. Det var fem plasser bedre enn det pappa Christian Ruud klarte da han var aktiv tennisspiller. Christian Ruud plasserte seg som nummer 39. i verden to ganger – i 1995 og i 1997.

– Jeg er vel ferdig med den rivaliseringen nå. Jeg har slått hans beste rangering og jeg har også vunnet en ATP-tittel, noe han aldri klarte. Jeg har slått ham på to måter, så jeg trenger vel ikke å høre det spørsmålet «Vil du slå faren din?» lenger. Nå har jeg gjort det, og får bare forsøke å gjøre det enda bedre, sa Casper Ruud etter turneringsseieren i Buenos Aires.

 Han fleipet også med faren på Twitter.

Falt fire plasser

24. februar kom det en ny rangering, og etter den tidlige exiten i Rio de Janeiro i forrige uke, falt den unge tennisspilleren fire plasser på ATP-rangeringen, til en 38. plass.

Det er likevel fortsatt én plass bedre enn det faren altså klarte.

Denne uken skal Casper Ruud forsøke seg i en ATP 250-turnering i Santiago, Chile. Der er 21-åringen seedet som nummer to i turneringen.

Ruud har walkover i den første runden i turneringen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.