Skip to main content

Ettmåls-seier for Bærum Basket: — Hårreisende andreomgang

Bærum fikk det tøft hjemme mot Tromsø søndag kveld. FOTO: Karl Braanaas

Bærum Basket fikk det alt annet enn enkelt hjemme mot Tromsø Storm søndag. Det måtte ekstraomganger til og til slutt vant de lyseblå med fattige ett poeng. 

Bærum Basket - Tromsø Storm 81 - 80

Bærum var favoritt hjemme mot tabellnabo Tromsø Storm i Nadderudhallen søndag til tross for en sesongstart som har vært godt under par så langt. Før kampen var bærumsingene hele seks poeng bak serieleder Kongsberg Miners etter at Kongsberg vant tidligere søndag. 

— Jeg synes det har vært veldig ujevnt, så vi kan alle bli bedre både på sidelinjen og banen, oppsummerte hovedtrener Mathias Eckhoff sesongstarten så langt. 

Første periode startet trått for de lyseblå og til tross for Torgrim Sommerfeldts syv poeng hang gjestene godt med i de første ti minuttene. Bærum kom aldri opp på nivået som har kjennetegnet laget de siste årene, men prestasjonene var lovende for det som skulle komme. Til første pause var stillingen 24-19 i Nadderudhallen. 

Bærum hadde stjernespilleren Stian Emil Berg tilbake fra skade og det skulle vise seg gull verdt i Nadderudhallen.

 I andre periode var det dags for andre boller. Bærums to Stian-er, Stian Emil Berg og Stian Mjøs , ledet an og da begynte målene også å renne inn. Med henholdsvis tolv og syv poeng var de sterkt delaktig i at Bærum økte ledelsen kraftig og kunne gå til garderoben med en 20-poengs ledelse på stillingen 50-30 med halvspilt kamp. 

— Vi snuste på årsbeste i førsteomgangen, er den korte kommentaren fra Eckhoff om første omgangen. 

— Jeg synes vi spiller dritbra i første og andre periode. Det er kanskje det beste vi har spilt i år med tanke på tempo og deling av ball og forsvar. Så det var kjempemorsomt, men så gjelder det å holde i 40 minutter og ikke 20 minutter. Mitt på treet overall, men første og andre periode er noe av det beste vi har gjort, så det var kult å se at vi har det inne, forteller omgangens store mann, Stian Emil Berg. 

Hårreisende andre omgang

Etter sidebytte fulgte lagene hverandre tett og Bærum slet med å øke ledelsen, men Tromsø slet like mye med å hente inn ledelsen til Bærum fra andre omgang. Men så begynte gjestene fra nord opphentingen. Bærum-trener Mathias Eckhoff var tydelig irritert over sine egne gutter og midt oppe i all frustrasjonen så det ut som treneren pådro seg en strekk(!) på sidelinjen. 

— Vi var ikke konsekvente i forsvarsbiten. Sånn kan det ikke være. Hvis en skyter en treer må vi være på han neste gang så han må gjøre noe annet. Vi kan ikke la spillere få lov til å gjøre det de er komfortable med. Det er en oppskrift på dårlige resultater, forklarer treneren om hendelsen som førte til en skikkelig strekk. 

Anført av en Cameron Gregory i storform knappet Tromsø kraftig inn på Bærums 20-måls ledelse fra andre omgang. Før kampens siste ti minutter hadde hjemmelagets ledelse krympet til fattige fem poeng igjen og stillingen var 58-53 før det hele skulle avgjøres. 

— Det var skuffende synes jeg at vi slutter å bevege ball og slutter å bevege kroppene sine og ikke minst påvirker det forsvaret vårt, som var veldig bra i første omgang og dårlig i andre omgang, forteller Eckhoff til Budstikka. 

Tromsø fortsatte storspillet fra den tredje omgangen og med fem minutter igjen av kampen ledet gjestene med to poeng. Bærum måtte virkelig ta seg sammen for at poengene skulle bli værende i Nadderudhallen denne kvelden. De siste minuttene ble preget av høy temperatur både på parketten og sidelinjen. 

Stian Mjøs tok virkelig tak for Bærum i sluttminuttene med sine syv poeng innen de fem siste minuttene. Med 1.30 igjen på klokka var lagene likt på stillingen 72-72. 

Med 19 sekunder igjen ofret Torgrim Sommerfeldt alt for at Bærum skulle få ballen. Da dommertrioen blåste til hjemmelagets fordel sto jubelen i taket blant de lyseblås spillere. 

Med bare få sekunder igjen på klokka går Stian Mjøs seg fast i Tromsø-forsvaret, men dommertrioen blåser for hoppfeil. Tromsø flytter ballen opp til front court og får sjansen til å avgjøre det hele før ekstraomgangene. Den muligheten klarer ikke Tromsø-spillerne å omsette til mål og det var duket for spilleforlengning i Nadderudhallen. 

Ekstraomgangen

Lagene fortsette å følge hverandre tett i ekstraomgangene og med 1.30 igjen på klokka skiller det bare to poeng mellom lagene i favør Tromsø. Gjestenes Simen Samuelsen får da muligheten til å øke ledelsen fra straffemerket og sender Tromsø fire mål foran på 80-76. 

Bærum svarer umiddelbart og etter Torgrim Sommerfeldts vakre trepoenger med 45 sekunder igjen på klokka var hjemmelaget tilbake i front 81-80. 

Tromsø får muligheten fra front court med bare sekunder igjen på klokka, men ballen treffer kurven og spretter ut igjen. Den fanger Alex Dakin og dermed sikret Bærum to livsviktige poeng hjemme i Nadderudhallen. 

— Jeg synes prestasjonen i andre omgang var hårreisende, men at vi klarer å grave ut en seier synes jeg er positivt og så synes jeg vi har litt å jobbe med mentalt. At vi ikke blir så påvirket av dommerne og den linja de ligger på. Vi er fornøyde med å vinne og så er vi fornøyde med de negative svarene, så vi vet hva vi må jobbe med, oppsummerer Mathias Eckhoff etter sesongens niende seier. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.