Skip to main content

Etter syv kamper uten seier, vant Asker endelig igjen

Asker-trener Kevin Nicol kunne endelig se at mannskapet hans igjen vant en fotballkamp.

Asker har slitt voldsomt denne sesongen. Etter seier over bunnlaget Oppsal lørdag tok de steget bort fra nedrykksplassen.

Oppsal – Asker 1–3

Ikke siden 1. mai, mot Vestfossen i cupen, har Asker vunnet en kamp. I serien måtte de så langt tilbake som 27. april for å finne den siste trepoengeren, og frustrasjonen hadde begynt å melde seg på Føyka.

– Vi har for mange stille typer på laget, og trenger mer fandenivoldske innstilling, sa Kevin Nicol etter 2–2 mot Alta sist mandag.

Mot bunnlaget Oppsal lørdag ble det endelig grunn til å juble for de svarte og hvite. Fitim Kastrati sendte gjestene fra Asker i ledelsen på KFUM Arena på Ekeberg etter 33 minutter.

19 minutter før slutt økte samme mann til 0–2 fra straffemerket. Hjemmelaget Oppsal reduserte ved Wilhelm Adra, før Aaron Jones punkterte kampen og sikret tre poeng til Asker åtte minutter før slutt.

- Enorm lettelse

Asker-trener Kevin Nicol var lettet etter seieren.

- Det var selvfølgelig en enorm lettelse å ta tre poeng i denne kampen. Det betyr mye for spillerne og hele klubben, sier Nicol.

Han innrømmer at stemningen har vært litt spent den siste tiden.

- Det er klart at det påvirker oss. Men jeg selv har vært avslappet og rolig. Jeg har hele tiden visst at vi har hatt nivå inne, og vi har et høyt nivå på treningene, sier Askers skotske trener.

Bare ni poeng opp

Etter seieren over Oppsal krøp Asker opp til en tiendeplass på tabellen. Det er riktignok bare ett poeng ned til nedrykksplass, men også bare ni poeng poeng opp til de to lagene som per nå ligger på første- og andreplass.

Neste kamp er også serieleder Åsane motstander.

- Vi har tidligere vist at vi kan komme tilbake etter svake sesongåpninger, så alt er mulig. Og vi har et såpass bra lag at vi kan slå alle, mener Nicol.

Vannpauser

Det var godt og varmt på KFUM Arena og Ekebergsletta lørdag. Så varmt at dommeren la inn drikkepauser for spillerne.

- Det var helt greit, det. Varmen var jo lik for begge lagene. Jeg personlig synes det endelig var deilig å spille en fotballkamp der det var sol og varme. Det har vært en dårlig sommer i Norge så langt, flirer skotten Kevin Nicol.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.