Falck vil ikke lenger jobbe i Asker Fotball

GIR SEG: Espen Falck gir seg som sportslig leder i Asker Fotball for å prioritere «sivil jobb».

GIR SEG: Espen Falck gir seg som sportslig leder i Asker Fotball for å prioritere «sivil jobb». Foto:

Espen Falck (40) gir seg som sportslig leder i Asker Fotball, bare noen måneder etter at han skrev under på en ny toårsavtale

DEL

– Det kan kanskje virke klønete at jeg gir meg nå, etter at jeg signerte en ny avtale med klubben så sent som i høst, innrømmer avtroppende sportslig leder i Asker Fotball, Espen Falck.

Denne uken offentliggjorde han at han gir seg som sportslig leder i klubben. Det bare noen måneder etter at han gikk på en ny runde i klubben. I september sa han følgende til Budstikka:

– Det har blitt noen år med både oppturer og nedturer, med til tider mye jobb og mye moro. Dette er en livsstil, og jeg ønsker å jobbe videre med dette.

LES OGSÅ: Storoppgjør i første runde for Asker

Men nå har han altså funnet ut at belastningen er for stor.

Altoppslukende

– Jeg jobber i et firma som er i vekst, og skulle jeg fortsatt i Asker ville det ført til at den jobben jeg gjorde i firmaet og i Asker ville blitt dårligere. Det var ingen god løsning, sier Falck.

– Når det står på som verst, er stillingen som sportslig leder altoppslukende, sier han. Stillingsbrøken hans har vært i overkant av 30 prosent.

Han kommer likevel ikke ril å bli helt borte fra Asker Fotball. Han skal stå i stillingen som sportslig leder ut januar.

– Jeg har også sagt meg villig til å hjelpe til utover året hvis de trenger det, sier han.

LES MER: Asker-spiller på vei til skotsk Premiership

Han ønsker ikke å spekulere i hvem som skal ta over jobben som sportslig leder, men det ligger i kortene at hovedtrener Kevin Nicol vil få større ansvar for spillerlogistikken.

Opptur og nedtur

Falck har vært i klubben som sportslig leder i seks år.

– Den største oppturen har vært det at vi har lyktes med å utvikle spillere, spesielt navn som Vajebah Sakor og Sander Berge. Nedturen var 2014, da vi skulle kjempe om opprykk, og endte med å rykke ned i 3. divisjon. Det var tungt, sier han.

Daglig leder Rune Klemsdal har ikke besvart Budstikkas henvendelser.

Artikkeltags