Skip to main content

Espen Andersen: – Hadde jeg kommet fra et annet land hadde jeg nok vært i verdenscupen

NM-KAMP: Kombinertløper Espen Andersen (22) går ut halvannet minutt bak bestemann i lørdagens NM-langrenn.
NM-KAMP: Kombinertløper Espen Andersen (22) går ut halvannet minutt bak bestemann i lørdagens NM-langrenn.

Espen Andersen fra Lommedalen mener han er mer enn god nok for verdenscupen. Det eneste problemet er at han er fra Norge.

– Kina skal ha OL i 2022, så jeg kan jo høre om de vil ha en kombinertutøver. Da vil jeg ha en milliard mennesker i ryggen, sier Espen Andersen.

Den 22 år gamle kombinertutøveren fra Lommedalen skal i dag kjempe om NM-heder i langrennssporet på Beitostølen. Etter torsdagens hopprenn ligger han på sjetteplass, 1 minutt og 28 sekunder bak ledende Jarl Magnus Riiber.

Uansett hvordan det går der, ser veien til verdenscupplass fremdeles ut til å være litt for lang. Det til tross for at Andersen allerede har bevist at han kan hevde seg internasjonalt. Forrige sesong fikk han flere muligheter på det øverste nivået og slo til med en 12. plass i Sapporo i januar.

– Problemet med å være fra Norge er at du kan komme på 16. plass i verdenscupen, men likevel ha seks nordmenn foran deg. Hadde jeg kommet fra et hvilket som helst annet land hadde jeg nok vært i verdenscupen, sier den unge kombinertløperen.

Andersen ble nummer fem i NM: – Skal slite med å finne 11 som er bedre enn meg

Håper på Lillehammer

Norge har seks plasser i verdenscupen i år, og det er seks utøvere på A-landslaget. Og samtlige av dem har «enten OL-gull eller VM-gull». Derfor tviler Andersen på at han blir med i verdenscupåpningen i Kuusamo om to uker. Når de om tre uker skal til Lillehammer får Norge derimot flere plasser gjennom nasjonal kvote, noe som øker Andersens startsjanser betraktelig.

– Gjør jeg det veldig godt der, håper jeg å få være med videre, sier han.

I år har Andersen trent mye med A-landslagsutøverne, og han er langt fra skremt av nivået. Den store forskjellen mellom ham og de beste, mener han, er at de er jevnere i prestasjonene.

Hvis han får sjansen i verdenscupen i år, så er i alle fall målet klart.

– Jeg håper å få en topp 10-plassering i år om jeg får være med, sier han.

LES OGSÅ: Barn ned i 10 år har rådyre glidprodukter under skiene: Full jubel for fluor-forbud

På frierferd

Hvis Andersen ikke kommer noe nærmere en landslagsplass i løpet av denne sesongen kommer han til å ha øynene med seg litt ekstra når han skal konkurrere ute i Europa. For med et annet pass enn det norske ville en landslagsplass vært sikret, sier han spøkefullt

– Da må jeg sikkert finne meg ei dame å gifte meg med, for jeg har dessverre ikke noe slekt fra andre land, sier han

LES OGSÅ: Snøkanonene er klare, men Kirkerudbakken må vente på minusgradene

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.