Skip to main content

Er Karen Bærums sterkeste barnehageassistent?

STERK DAME: Karen Hesthammer vant gull under junior-EM i styrkeløft sist onsdag. Til vanlig løfter 21-åringene mest på barna i Nadderudskogen barnehage.FOTO: BIRGITTE KIELSEN

Til daglig jobber Karen Hesthammer i Nadderudskogen barnehage. Denne uken tok hun gull under junior-EM i styrkeløft.

– Der er nok ingen tvil om hvem som er sterkest i barnehagen, selv om det også jobber menn der, ler Karen Hesthammer (21).

Onsdag ble hun europamester i styrkeløft, hvor det konkurreres i knebøy, markløft og benkpress, som ikke må forveksles med vektløfting, hvor man løfter vektene over hodet.

LES OGSÅ: Her gjenskaper barnehagebarna Big Bang

– Jeg gikk til mesterskapet med høye ambisjoner, men trodde gull ville bli vanskelig da jeg visste at det var en veldig god russer med. Planen var å ligge jevnt med henne i knebøy og benk, og avgjøre i markløft, hvor jeg visste jeg var bedre enn henne Og den planen fungert utmerket, forteller Hesthammer på telefon fra Ungarn.

Før mesterskapet hadde Hesthammer en personlig rekord på 395 kilo. På de tre tellende løftene under junior-EM løftet hun 415 kilo, fordelt på 162,5 kilo i knebøy, 92,5 kilo i benkpress og 160 kilo i markløft.

– Jeg perset med 20 kilo, og det er jeg utrolig godt fornøyd med, påpeker Hesthammer, som med det også satte ny norsk rekord, både i junior- og åpen klasse.

– Løfter på barna

21-åringen er opprinnelig fra Drøbak, men bor i Sandvika og jobber til vanlig i Nadderudskogen barnehage. Og ifølge europamesteren har ikke hennes meritter gått upåaktet hen.

LES OGSÅ: – Hvordan kan jeg slå deg, Magnus?

– Barna synes det er gøy at jeg løfter på dem, og det er jo ikke så veldig vanskelig. De veier ingen ting, ler Hesthammer.

– I tillegg synes de det er veldig stas hvis jeg har med medaljene på fredagene, når det er «ha med-dag». Det spørs vel om ikke jeg må ha med EM-gullet neste fredag, fortsetter hun.

Nybegynner

Hesthammer har tidligere tatt en bronsemedalje i junior-EM, men er likevel en fersking innen sporten.

– Jeg begynte med styrkeløft for tre år siden, og det var egentlig ganske tilfeldig. Det var veldig i vinden med styrketrening, og jeg dro på et treningssenter og ba om et treningsprogram. Da endte jeg opp med et styrkeløftprogram, for det var veldig målbart, og etter hvert meldte jeg meg på et klubbstevne i Oslo. Da var jeg solgt.

LES OGSÅ: Sigrid (52) er overlege - spilte NM-sluttspill i basket

Og i løpet av disse tre årene har hun altså blitt Europas beste i sin vektklasse (52 kilo). Liten tvil om at Hesthammer traff godt den dagen hun bestemte seg for å satse på styrkeløft.

– Jeg kan godt innrømme at jeg har hatt en ganske kjapp og god utvikling på disse årene. Jeg er nok heldig med genene, sier barnehageassistenten, som løfter sin egen kroppsvekt x 3 i markløft. Det er det ikke mange som gjør etter henne.

Treningsperiode

Nå går Hesthammer inn i en lengre treningsperiode for å bygge seg opp mot neste store mål. Nemlig junior-VM i september.

– Jeg er vel i favorittsjiktet dersom jeg klarer å holde meg skadefri. Frem mot EM unngikk jeg både skader og sykdom, og det må til skal man hevde seg, sier Hesthammer, vel vitende om at dersom hun klarer å gjenskape prestasjonene fra EM, er medalje innen rekkevidde.

– I fjor gikk gullet på 402 kilo. Nivået stiger, men det er godt å tenke på at jeg har klart 415 kilo.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.