Skip to main content

Endelig jubel for Sandvika-jentene

VANT: Pernille Mellem og resten av Sandvika tok sin første seier i årets BLNO lørdag ettermiddag. Bildet er fra serieåpningen mot Asker Aliens. FOTO: KARL BRAANAAS

Lørdag kunne Sandvika Basketballklubb feire sin første seier i toppserieseriecomebacket da Bergen ble slått 71-57.

Sandvika Basketballklubb – Bergen 71-57

De har tidvis imponert med godt spill i enkeltstående perioder, som sist, da de tapte 60-63 for naborival Asker Aliens, men etter fire serierunder sto Sandvika fortsatt uten poeng i sin første sesong på toppnivå på 28 år. 

På det femte forsøket skulle de endelig lykkes med å ta alle poengene i BLNO. Lørdag kom nemlig et annet poengløst lag, Bergen, til Bærum Idrettspark, og Sandvika tok kommandoen fra start.

Etter den første perioden ledet de 26-11, og selv om en andre perioden ble jevnere, klarte vertene å holde bergenserne på avstand, slik at de sikret en ny periodeseier med sifrene 12-11.

Var aldri truet

Når Sandvika deretter vippet den tredje perioden i sin favør, 22-17, hadde de med ett en luke på 21 poeng, og hjemmepublikummet ante at dette gikk mot en historisk seier.

En sterk sluttspurt fra Bergen førte riktignok til at vestlendingene vant den fjerde og siste perioden 18-11, men det var langt fra nok til å hente inn Sandvikas forsprang.

Med to poeng la Sandvika både Bergen og Tromsø Storm bak seg på tabellen, og de har nå kun to poeng opp til Høybråten på 5. plass.

Sandvikas neste match går søndag om en uke borte mot serieleder Ullern, som står med seks strake topoengere.

Ubeseirede Asker Aliens skal derimot i aksjon allerede i morgen. Da er det askerbøringenes tur til å ta imot Bergen. Kampen spilles i Leikvollhallen kl.14.30.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.