Skip to main content

Endelig Frisk Asker-seier igjen

Frisk Asker kunne endelig juble igjen søndag.

Foto: Knut Bjerke

Frisk Asker vant endelig igjen, etter fire strake tap. Og seieren hjemme mot Grüner var av det solide slaget.

FRISK ASKER – GRÜNER 7–2

– Det var deilig å endelig få en seier igjen, og det var deilig å få en stor seier. Vi har slitt litt i kampene der vi skal vinne, sier Frisk Askers Viktor Granholm.

Hjemme mot Grüner tok nemlig Frisk sin første trepoenger på seks kamper – og sin første seier på fem – og de gjorde det til gagns.

De oransje fra Askerhallen ga seg ikke før det sto 7–2 på resultattavlen. Spesielt i andre og tredje periode opplevde Frisk Asker en ketchupeffekt. Etter at Hampus Gustafsson hadde sendt Frisk foran i første periode, scoret Fredrik Lystad Jacobsen, Mikael Dokken og Reid Petryk i den andre, mens Gustafsson, Anders Bastiansen og Viktor Granholm gjorde de oransjekleddes mål i løpet av de siste 20 minuttene.

– Vi trengte denne nå. Kampen går litt opp og ned, men totalt sett synes jeg det er ganske bra. Vi kontrollerer kampen godt, og vi skaper mange muligheter, sier Frisk-trener Jan André Aasland.

Frisk Asker hadde sluppet inn 14 mål på de siste tre kampene før dagens oppgjør, og «kun» scoret syv.

– Vi var gjerrigere i dag. Det har vi snakket om, vi må tette igjen bakover, og vi får respons på det i dag. Det er også deilig å score syv, dette er den tredje kampen vi scorer mer enn fire i år, sier Aasland.

– God kontroll

– Det var fint å få en seier igjen nå. Det har gått litt trått i det siste, men det er godt å være tilbake igjen, smiler Mikkel Seiergren Christiansen, som for øvrig spilte sin 200. kamp for Frisk Asker, og ble hyllet for det før kamp.

– Jeg visste det ikke engang selv, så jeg ble litt overrasket. Det har gått fort, sier Seiergren Christiansen, som debuterte for Frisk i 2016.

– Men det er kult å ha 200 kamper for Frisk. Det er litt surrealistisk, men det er morsomt.

Mikkel Seiergren Christiansen fikk sin 200. Frisk-kamp søndag.

Foto: Knut Bjerke

– Og hvordan opplever du jubileumskampen? 

– Vi har god kontroll hele veien, og er tettere bakover enn det vi har vært tidligere. Så får vi en ketchupeffekt når vi scorer en del, sier Christiansen har vært på isen i alle kamper for Frisk denne sesongen.

– Samtidig gjør Henrik (Fayen Vestavik) en kjempematch i dag og. Det er kult at han kommer inn og gjør det såpass bra, skryter Christiansen om den 19 år gamle keeperen.

Målrik andreperiode

Etter en litt sjansefattig første periode, der Frisk Asker var best, tok askerbøringene ledelsen 1–0 drøyt fem minutter før første pause. Alex Lavoie gjorde en god jobb i Grüners sone, før han slo pucken inn fra høyre. Foran mål ventet Hampus Gustafsson, som kontrollert satte inn 1–0. Det resultatet sto seg ut perioden.

I andre periode ble det mer fartsfylt. Grüner gikk rett i angrep, og hadde fire raske avslutninger fra kort hold – en traff stolpen, mens Frisk-keeper Henrik Fayen Vestavik reddet de øvrige skuddene.

Hampus Gustafsson scoret to for Frisk søndag.

Foto: Knut Bjerke

Umiddelbart etter gikk Frisk i angrep, og scoret 2–0. Sebastian Johansen slo pucken inn foran mål, og fant Fredrik Lystad Jacobsen, som på lekkert vis styrte pucken opp i vinkelen.

Dommerne tok en titt på video, for å avgjøre hvorvidt en av Grüners avslutninger i det foregående angrepet hadde vært over streken. Det ville betydd 1–1 i stedet for 2-0, men pucken var aldri over streken – og Frisk beholdt tomålsledelsen.

To minutter senere økte så Frisk til 3-0, da Victor Björkung kastet pucken inn i farlig sone, der Mikael Dokken ventet. Dokken styrte skuddet videre i nettet.

Straffe mot

Men Grüner våknet. Snaut halvveis i perioden vant Oslo-laget pucken fra et Frisk-lag på vei frem, og i forsøket på å stoppe kontringen laget Mikkel Seiergren Christiansen straffe. Den scoret Herman Sagfossen på.

Grüner hadde et visst trykk i denne perioden, men Frisk holdt unna. Og mot slutten av andre periode tok de oransje tilbake tremålsledelsen. Pucken havnet hos Reid Petryk, som tok den med seg fremover, før han hamret inn 4–1 – et resultat som også sto seg til andre pause.

Flere mål mot slutten

Frisk Asker gikk ut i 100 i tredje periode, og etter to brukbare muligheter i løpet av sisteperiodens første halvminutt, satt scoringen til slutt. Anders Bastiansen slo en god pasning til Hampus Gustafsson, som kontant satte Frisk Askers femte.

Etter flere gode muligheter til Frisk Asker, satte Anders Bastiansen lagets sjette scoring, etter et fint veggspill med Mikael Dokken.

To minutter før slutt reduserte Grüner til 6-2, men et snaut minutt senere økte Viktor Granholm ledelsen til 7–2. Erik Beier Jensen fant Granholm i Grüners sone, og Granholm banket pucken i mål.

Frisk er tilbake på vinnersporet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.