Skip to main content

Endelig: – Barnefotball fra 15. juni

Endelig kan barna begynne å trene fotball igjen. Fra 15. juni er det tillat å trene med fullkontakt for alle under 20 år.

Foto: KNUT BJERKE

Det er tusenvis av barn og unge i Asker og Bærum som har ventet på det. Fra 15. juni kan de begynne å trene fotball og enkelte andre idretter som normalt igjen.

Det er klart etter at regjeringen har lempet på de strenge koronarestriksjonenen. Det var VG som først meldte saken onsdag morgen.

Fra 15. juni kan alle under 20 år utøve idretter som har såkalt «begrenset fysisk kontakt» på vanlig vis utendørs.

– I likhet med Norges idrettsforbund har jeg vært opptatt av å åpne breddeidretten så raskt som mulig. Derfor er det veldig gledelig å kunne si at barnefotballen, samt andre barneidretter med begrenset fysisk kontakt, starter opp igjen fra 15. juni. Da går man bort fra énmetersregelen, sier Kulturminister Abid Raja (V) til VG.

Idrettspresident: – En gledens dag

–Dette er nok en gledens dag og en ny milepæl for den gradvise og kontrollerte gjenåpningen av barne- og ungdomsidretten i Norge. Jeg opplever at kulturminister Abid Raja og norsk idrett har et felles mål om å komme i gang med barne- og ungdomsidretten så snart dette er mulig, sier idrettspresident Berit Kjøll i en pressemelding.

Det er likevel fotsatt ikke klart når for eksempel fotballspillere kan begynne å spille kamper igjen. 

– Dette med kamper kommer vi tilbake til, fordi det handler om antallet personer som kan få bryte énmetersregelen, sier Raja.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.