Special Olympics World Games 2015, verdens største idrettsarrangement for utviklingshemmede idrettsutøvere, ble offisielt åpnet i Los Angeles i helgen. Til sammen 6.300 utøvere fra 165 nasjoner gjør det til et gigantisk arrangement.

De norske gymnastene har trent de siste fire årene med mål om å kvalifisere seg til dette arrangementet.

Fride Farestad Spakrud og Petter Baumann Haavik er blant dem som har trent fire ganger og til sammen 12 timer i uken. Torsdag skal de i aksjon i Los Angeles.

– Turen så langt har vært veldig morsom og spennende. Åpningsseremonien var en kjempestor fest, med god musikk og mye dans. Jeg gleder meg til å konkurrere og treffe gymnaster fra andre land, sier Farestad Spakrud.

– Det har vært både slitsomt og gøy til nå. Jeg gleder meg til både trening, konkurranser og selvsagt å vinne gull – hvis jeg klarer, sier Petter Baumann Haavik.

LES OGSÅ: Til finale i Special Olympics

11 fra Asker og Bærum

Det er ventet nærmere 500.000 tilskuere til lekene. Den norske delegasjonen består av 26 utøvere. 11 av disse kommer fra Asker og Bærum.

Lokale deltagere: Petter Baumann Haavik, Amund Sæther, Fride Farestad Spakrud, Emilie Søiland og Maren Iversen (alle Stabekk turn), Magnus Nos (Asker Golf), Filip Willoch Syse, Karl Martin Hannus, Martin Kvilekval, Thea Skoglund og Mai Grønnvold (alle Bærum kajakklubb)