Skip to main content

EM-drømmen er over for Norge etter håndballdrama

Norge og Sander Andreassen Øverjordet tapte semifinalen i EM. Bildet er fra cupfinalen i Oslo Spektrum.

Foto: KARL BRAANAAS

Norge tape semifinalen mot Kroatia og drømmen om EM-gull er over for håndballgutta. 

NORGE – KROATIA 28–29

Det ble et håndballdrama uten like da Norge tapte semifinalen i håndball-EM i Stockholm fredag kveld.

Til slutt måtte det ekstraomganger til for å skille de to rivalene. Og ikke bare to ekstraomganger, men to til etter at Kroatia og Domagoj Duvnjak satte straffen i det siste sekundet og utlignet til 26–26 i den andre ekstraomgangen.

I de to neste ekstraomgangene var lagene helt jevne og begge lagene gjorde massive feil i angrepsspillet. Og til slutt var det Kroatia og Zeljko Musa som scoret kampens siste mål og sendt Kroatia til finalen.

Åpnet best

Det var Kroatia som åpnet best i kampen og var det førende laget gjennom hele den første omgangen i Tele 2-Arena i Stockholm.

Til pause ledet laget fra Balkan 12–10. 

Norge kom bedre med i kampen etter hvilen, og den tidligere Haslum-spilleren Sander Sagosen banket inn ni mål i den ordinære spilletiden. Norge kjempet seg opp i ryggen på kroatene, og i de høydramatiske sluttsekundene hadde Kroatia muligheten til en siste avslutning – den endte i ingenting. Dermed ble det ekstraomganger som måtte til for å skille lagene.

Haslum-spiller Sander Andreassen Øverjordet fikk ikke spilletid i semifinalen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.