Skip to main content

Eiksmarka-jockey red inn 28 mill.

DOLLARGLIS: William Buick kunne glise godt etter seieren i Dubai med hesten Hawkbill.

William Buick (29) er en ren pengemaskin fra toppen av hesteryggen. Lørdag red han inn 28 millioner kroner på ett løp i Dubai.

William Buick er født og oppvokst på Eiksmarka i Bærum og er sønn av legenden Walter Buick. Det er kanskje ikke så rart at han er blitt en av verdens beste jockeyer i galoppsporten.

Og lørdag skrev han nok et gullkantet avsnitt i sin karriere. Han vant løpet Dubai Sheema Classic med 28 millioner kroner til vinneren.

Med outsideren Hawkbill ledet han hesten til tet og beholdt ledelsen hele veien inn. Seieren var Buicks tredje i Sheema Classic.

LES OGSÅ: Buick på ny millionjakt i Dubai

Dramatikk

Millionløpet var heller uten dramatikk. Rett før start ble hesten til Buick forstyrret av nabohesten i startboksen, og Hawkbill ble skremt og steilet.

Men hest og rytter kom tilbake - og vant.

- Det hadde vært en katastrofe om den hesten også hadde blitt strøket, sa Buick på pressekonferansen etter løpet.

Han skulle ridd hesten Blue Point tidligere på kvelden, men den ble nektet start etter en veterinærsjekk. Derfor var Buick så lettet etter seieren med Hawkbill.

LES OGSÅ: William Buick får Sølvstikka 2017

Tjente 3 mill.

Og 29-åringen fra Bærum fikk betalt for jobben. Av de 28 millionene, tilfaller ti prosent jockeyen. Det betyr at William Buick kan sette inn 2,8 millioner kroner på kontoen etter løpet. Til sammen tjente han 3 millioner kroner i Dubai lørdag.

LES OGSÅ: Håper Bolt kan slå tilbake

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.