Skip to main content

Egner Granerud ikke preget av hoppbråket – vant to renn

Halvor Egner Granerud fortsetter tydeligvis der han slapp. Søndag vant han to renn i Sommer Grand Prix.

Halvor Egner Granerud fortsetter tydeligvis der han slapp. Søndag vant han to renn i Sommer Grand Prix. 

Foto: KARL BRAANAAS

Krangelen i norsk hoppsport så ikke ut til å prege fjorårets sammenlagtvinner av verdenscupen. 

I hvert fall ikke hvis vi legger de sportslige resultatene til grunn. Søndag vant Asker-hopperen Halvor Egner Granerud to renn i sommer Grand Prix med få timers mellomrom i kasakhstanske Ysjutsjinsk. 

Norsk hoppsport har de siste ukene vært preget av den pågående konflikten mellom hoppsjef Clas Brede Bråten og Norges Skiforbund, og hopp om den populære hoppsjefen skal fortsette eller ikke. Konfliktnivået er skyhøyt på ledernivå, men usikkerheten rundt hoppsjef Clas Brede Bråthens fremtid stoppet ikke Egner Granerud fra å vinne begge rennene i Kasakhstan søndag.

Vindforhold

Granerud vant klart søndagens første renn i normalbakken foran Marius Lindvik. Det skilte 9,4 poeng mellom dem, mens Robert Johansson la seg inn på fjerdeplassen. Halvor Egner Granerud, som vant verdenscupen suverent sist sesong, gjorde svev på 96 og 94 meter.

Rennet skulle egentlig ha vært avviklet lørdag, men ble aldri fullført på grunn av krevende vindforhold.

Senere på dagen slo Granerud til igjen i den samme bakken. Med hopp på 93,5 og 87,5 meter tok han seieren foran Johansson med ni poengs margin. Lindvik ble treer, skriver NTB.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.