Skip to main content

Eckhoff slo til i Canada

Flest MULIG VERDENSCUPRENN: Tiril Eckhoff vant to gull under VM i Holmenkollen i 2016 – men Østersund-VM i 2019 er ikke det store målet nå. – Målet er å gå flest mulig verdenscuprenn, sier hun. FOTO: KNUT BJERKE

Tiril Eckhoff fra Fossum tok en etterlengtet seier i verdenscupen i natt.

Tiril Eckhoff valgte å reise til verdenscupen i Canada og det angrer hun nok ikke på nå. Fossum-jenta fikk full klaff og tok sin første seier i verdenscupen på over ett år.

28-åringen gikk som vanlig raskt i skisporet. Ut fra siste skyting var hun 10,4 sekunder bak Marketa Davidova fra Tsjekkia, men i mål var hun 9,8 sekunder foran.

– Dette er en stor dag for meg. Jeg taklet en normaldistanse, og det er første gang i min karriere. Det er fantastisk godt, for det har vært håpløst i år. Så tusen takk til alle som har støttet meg gjennom tykt og tynt. Jeg skulle ønske at jeg var mer stabil, sa Eckhoff til NRK etter løpet.

Tandrevold på 5. plass

To 12. plasser var hennes beste prestasjoner inntil rennet i Canmore natt til fredag.

Klubbvenninne Ingrid Landmark Tandrevold leverte også en strålende prestasjon. Hun skjøt kun en bom og endte på 5. plass.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.