Skip to main content

Eckhoff skjøt fullt hus og vant VM-gull

Tiril Eckhoff vant gull på kvinnenes sprintdistanse under VM i Pokljuka.

Tiril Eckhoff vant gull på kvinnenes sprintdistanse under VM i Pokljuka.

Foto: KNUT BJERKE

Tiril Eckhoff traff på ti av ti skudd og ble verdensmester på sprinten i Pokljuka.

– Det føles veldig deilig. Jeg har hatt det litt tøft her og har vært gira på å revansjere fjoråret. Da var det veldig deilig å skyte null-null, sa Tiril Eckhoff til NRK etter å ha sikret gullet på kvinnenes VM-sprint etter feilfri skyting.

Lørdag ettermiddag var det tidvis utfordrende forhold i slovenske Pokljuka. Ingen taklet dem bedre enn Fossum-jenta Eckhoff, som ved siden av å bli verdensmester, også overtok sammenlagtledelsen i verdenscupen.

I mål var hun 12 sekunder foran franske Anaïs Chevalier-Bouchet og 14,4 sekunder foran Hviterusslands Hanna Sola. 

Brukte god tid

Etter å ha seiret på samme distanse i verdenscupen i januar var Eckhoff blant favorittene før rennet. 

Den stående skytingen så riktignok ut til å by på problemer, men 30-åringen klarte å holde hodet kaldt og fikk ned samtlige blinker .

– Jeg startet greit og skjøt en ned, så ble jeg veldig urolig. Da måtte jeg ta meg sammen, og jeg er veldig stolt av at jeg klarte det, sa Eckhoff til NRK.

Hun var meget fornøyd med egen innsats på standplass.

– Jeg synes jeg var skikkelig tøff på skytebanen og presset dem ned. Jeg brukte ekstra tid og var sterk i dag, sa hun til NRK.

Fem år siden sist

Gullet var etterlengtet for Eckhoff, for frem til lørdagens triumf var det fem år siden hennes forrige individuelle VM-gull.

– Jeg har fått høre at jeg ikke er god i mesterskap, men nå har jeg klart å motbevise det, forklarte hun til NRK i målområdet etter lørdagens seier.

Det forrige gullet kom foran et jublende hjemmepublikum i Holmenkollen, og Eckhoff syntes det var vanskelig å sammenligne de to gullene.

– Dette er ikke i nærheten, men jeg blir rørt. Det er sterkt, selv om det ikke er publikum her. VM er noe ekstra, og jeg er veldig fornøyd med å få et perfekt løp på en dag som dette, sa Eckhoff til NRK.

Lørdagens gull gjør at Eckhoff går først ut på søndagens jaktstart.

Marte Olsbu Røiseland ble nest best av de norske med sin sjetteplass. Ida Lien ble nummer 17, mens Fossum Ingrid Landmark Tandrevold ble nummer 21 og går ut 1.23 bak klubbvenninne Eckhoff på jaktstarten. Karoline Knotten ble nummer 41.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.