Skip to main content

Dundrende rekord i Askerrunden

REKORD: 470 syklister var påmeldt til Askerrunden. Det var 100 flere enn i fjor.
REKORD: 470 syklister var påmeldt til Askerrunden. Det var 100 flere enn i fjor.

Flere sykler landevei og færre sykler terreng, ifølge sykkel-leder. I strålende vårvær ble det satt rekord i Askerrunden.

- Det ble rekorddeltagelse med ganske stor margin. Vi hadde vel 470 påmeldte. Det er nesten hundre flere enn i fjor, jubler rittleder Arne H. Underdal-Loktu.

Han har følgende forklaring på suksessen:

- Jeg tror det kommer av at rittet begynner å få bra status. Det er flere av klubbene i området som mobiliserer og stiller med masse folk. Flere klubber kommer med 40-50 ryttere hver og de er et ritt i nærområdet som de ønsker å delta på, sier Underdal-Loktu og fortsetter:

- I tillegg er dette et morsomt ritt fordi det skiller en hel del. Askerrunden blir sett på som en beinhard løype. Du kan ikke bare sitte på hallen av feltet og slappe av. Her er det nok av bakker å bli kjørt av. Rittet blir arrangert på Kristi himmelfartsdag og det var fint vær. Det trakk nok en del mennesker.

Se bildene fra Askerrunden 

- Landevei er mindre krevende

Men Underdal-Loktu legger samtidig ikke skjul på det han mener er en dreining i sykkelsporten.

- Vi har hatt jevn stigning de siste årene og det er i tråd med trendene. Landeveisritt har kanskje blitt mer populært enn det var.

Det er færre deltagere i alle terrengritt og flere i landeveisritt. Jeg har sagt mange ganger at landeveissykkel er lett å drive med. Du trenger ikke være i stjerneform. Terrengritt oppleves som tyngre for mange og det er nok lavere terskel for å drive med landeveissykling. I forhold til å komme seg i marka og sykle er landevei mindre krevende. 

Underdal-Loktu sier Asker CK ikke har opplevd voldsom tilstrømming i det siste, men at de har flere på landeveistreninger.

- Det er nok en dreining. Jeg tror ikke det er noe nedgang i sykkelsalg eller aktivitet totalt sett.

Rittlederen sier Askerrunden er i ferd med å få et rykte for å være trygt og godt.

- Mange rytterne opplever rittet som veldig trygt. Vi har veldig fokus på sikkerhet og blant annet motorsykkelklubb og godt med løypevakter som hjelper oss.

 

To ritt over 67 kilometer

Svein Ivar Reiso var raskest av alle i Masters Cup i den 67 kilometer lange løypen. Reiso syklet i Masters M35-39 og fullførte på 1.36,30. Truls Fjellheim Jorde fra Cykleklubb Valeo, Fornebu, syklet på 1.38,10 i klasse M17-29 i turrittet over 67 kilometer.

Se resultater (ekstern lenke)

Under torsdagens ritt gikk to syklister i bakken og måtte kjøres til sykehus.

- Vi hadde noen uhell - det var rene uhell. Det var mange ryttere og stor fart. Et par ble kjørt til sykehus i ambulanse, men det var heldigvis ikke noe virkelige alvorlige skader og ikke dramatiske ting, kommenterer rittlederen. 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.