Skip to main content

Disse guttene tok alle NM-medaljene

TOK ALLE MEDALJENE: (f.v.) Dønski-elevene Mikkel Solbakken (16), Herman Bratsberg (17), Mathias Haune (17), Jesper Holm Wembstad (17), Markus Solbakken (17) og Odin Vassbotn Breivik (17) gjorde rent bord i fartsdisiplinene under helgens U18-NM i alpint.Foto: Petter Fløttum

Skiguttene fra Dønski videregående skole rasket med seg rubbel og bit fra helgens U18-NM.

Når viserektor ved Dønski videregående skole, Eric Askildsen, ser de seks guttene som sitter rundt et bord i fellesområdet, snur han på hælen og kommer bort og gratulerer dem.

Noen dager tidligere har de stått for en maktdemonstrasjon i alpinbakkene på Hafjell. De seks skielevene rasket med seg samtlige ni medaljer på herresiden under helgens U18-NM i fartsdisipliner.

Rundt bordet sitter Markus Solbakken (17) fra Bekkestua, som vant gull i super-G og utfor, og hans bror Mikkel Solbakken (16), som tok gull i superkombinasjonen. Mathias Haune (17) fra Holmestrand tok utforsølv og bronse i superkombinasjon, mens Herman Bratsberg (17) fra Snarøya sørget for å fullføre skolens utfordominans, da han tok bronse i disiplinen. Jesper Holm Wembstad (17) fra Asker tok sølv i super-G og superkombinasjon, og Odin Vassbotn Breivik (17) tok bronse i super-G.

Skilinjen ved skolen er godt vant med at elevene gjør det bra, og har blant annet har fostret frem lederen av slalåmverdenscupen, Henrik Kristoffersen (21). Men elever ved skolen har aldri før gjort rent bord i et norgesmesterskap.

Lotte Smiseth Sejersted var på vei tilbake mot toppen – nå må hun starte på nytt

Aleksander Aamodt Kilde ble nummer seks i Kitzbühel

Haugen nummer 17 da Kristoffersen tangerte Finken 

Førstemann til verdenscupen

De seks guttene er storfornøyde med sin NM-storeslem, men forteller at de sikter høyere enn nasjonale triumfer.

– Målet vårt er å bli så gode som mulig, sier Bratsberg.

Det innebærer å følge i den tidligere Dønski-eleven Kristoffersens fotspor, og vinne verdenscuprenn. Og det kan bli kniving mellom de hardtsatsende alpinistene om å være førstemann på toppen av pallen.

– Vi vil alle ta den først, forteller Mikkel Solbakken.

Selv om det sikkert kommer noen klare meldinger fra den som eventuelt blir først, vil det ikke skape sur stemning mellom dem. De vil heller bruke hverandres suksess som motivasjon.

– Det vil vise oss andre at det mulig, sier Odin Vassbotn Breivik, som i februar skal representere Norge under Ungdoms-OL på Lillehammer.

Før de selv er helt i toppen, bruker de Kristoffersens suksess i slalåmbakken denne sesongen som motivasjon.

– Han viser at systemet her fungerer, sier Bratsberg.

– Ja, det er inspirerende å se at en kan hevde seg i verdenstoppen når en er så ung, legger Markus Solbakken til.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.