Skip to main content

- Dette var som Tour de France

IMPONERTE: Tyrvings lag ble nummer fem i verdens største orienteringsstafett. På laget løp: Torbjørn Sagberg (fra venstre), Anders Tiltnes, Bjørn Ekeberg, Torgeir Nørbech, Wojciech Dwojak, Christoph Brandt og Wojciech Kowalski.

– Vi er utrolig fornøyde. Dette er orienteringens Tour de France, jubler Anders Tiltnes.

5.-plassen i verdens største orienteringsstafett, Jukola-stafetten, er klubbrekord for Tyrving.

– Det var fantastisk. Alle løp superbra. Dette er et bevis på at vi kan være med i toppen når det klaffer, smiler Tiltnes fornøyd. Han løp selv 2. etappe for Bærums-klubben.

Tiltnes imponerte for øvrig stort på sin etappe og hadde tredje beste etappetid. Han var faktisk oppe og ledet hele stafetten for Tyrving. Tiltnes illustrerer hvor stor Jukola-stafetten er for orienteringsløperne.

– Dette er vårt Tour de France. I orientering står klubbmiljøene veldig sterkt. Det er nesten sånn at denne stafetten er større enn VM, sier Tiltnes og legger til:

– I Sverige er Vasaloppet den store massemønstringen. I Norge er det Birkebeinerrennet. I Finland er det Jukola-stafetten. Den sendes på YLE (finsk tv) og er en institusjon.

Fleipet om 5. plass

Tiltnes forteller at Tyrving-guttene i vinter ble enige om at topp 5 var målet i Jukola. Men det var mest på fleip.

– Det var mest for motivasjonen og at det var morsomt å snakke om. Vi er fortsatt «underdogs».

De andre har fulltidsutøvere på sine lag. Det har ikke vi.

LES OGSÅ: Melsom og Weltzien imponerte

Beste Tyrving-plassering før helgens bragd var 6. plass.

– Men denne gang var vi mye nærmere i tid og vi ledet også underveis, påpeker Tiltnes som forteller at det krevende finske terrenget passet Tyrving-løperne godt.

– I Finland er det mye skog slik vi har i Vestmarka. Det gir et tøft og utfordrende terreng.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her

Foruten Tiltes løp disse på Tyrvings lag: Torbjörn Sagberg, Björn Ekeberg, Torgeir Nørbech, Wojciech Dwojak, Christoph Brandt og Wojciech Kowalski. Sluttiden ble 7.35,37.

Finske Kalevan Rasti gikk til topps i Jukola-stafetten i orientering søndag. Daniel Hubmann løp Kristiansand inn til en sterk annenplass. Vinnertiden ble 7.27,58.

Det finske laget var også best under tiomila i Sverige tidligere i våres. Der var det Halden som sikret norsk annenplass.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.