Skip to main content

– Dette var ikke noe mirakel

TOPPSCORERE: Stian Mjøs (med ballen) scoret 28 poeng for Bærum, Aksel Bolin 21 for Asker.FOTO: EVA GROVEN

Bærums baskettrener og beste spiller kaller det «ingen prestasjon» at de banket Asker Aliens' stjernegalleri med hele 16 poeng.

BÆRUM BASKET - ASKER ALIENS 89-73

Bærum ble det første laget til å slå suverene Asker Aliens i grunnserien i basketball. Søndag møtte de et fullt Asker-mannskap, måtte vinne for å holde liv i semifinaleserien og klarte det.

– Hvis vi vinner neste kamp så er det en prestasjon, sier Bærums-trener Mathias Eckhoff.

– Dette var en seier og det er gøy. Men det er ingen prestasjon hvis vi taper på onsdag, sier 28 poengsscorer Stian Mjøs.

Semifinalene avgjøres i best av tre kamper. Asker vant den første, med søndagens storseier til Bærum står det 1–1 i kamper og det hele skal avgjøres førstkommende onsdag i Leikvollhallen.

– Unødvendig å gi den bort i dag. De får gjøre det de vil – ting de ikke fikk gjøre i den første kampen. Vi burde være så sterke at vi burde avgjort dette i to kamper, sier Askers Stian Emil Berg og legger til:

– Dette er ikke bare deres fortjeneste, det er vi som er dårlige også.

LES OGSÅ:

– En sovepute for BLNO

Denne Asker-gutten slår gjerne Aliens

Fantastisk skudd

Første periode ble avsluttet med et fantastisk skudd av Stian Mjøs. Fra én meter over midtstreken sendte han av gårde et skudd, ballen gikk rett i kurven, dermed sto det 20–21. I den andre perioden snudde hjemmelaget kampen og ledet 45–43 da oppgjøret var halvspilt. Igjen ble perioden avsluttet med et herlig trepoengsskudd – denne gang av Gaute Haugen.

Derfra øket bare Bærum ledelsen. I den siste perioden var de klart best og vant altså til slutt med hele 16 poeng.

NM-sluttspillet i basket, Bærum – Asker Aliens 

– Sprekker mot slutten

– Vi så i forrige kamp at vi kan spille med de. Da handler det om å gjøre de små tingene litt bedre, oppsummerer Eckhoff.

Han sier storseieren kanskje virket som et mirakel i andres øyne, men at Bærum føler de kan spille jevnt med Askers stjernelag.

– Vi løp, de er ikke så dype, da ble de slitne og sprekker litt på slutten, sier Stian Mjøs.

Stian Emil Berg sier han ikke er så bekymret for at Asker skal få nerver og klappe sammen etter at de tapte søndagens kamp.

– Vi er så rutinerte at dette ikke er noe som skal brekke oss. Jeg tror kanskje det er fint, da ser vi at det ikke alltid går greit selv om det er oss. Jeg har en god følelse for onsdag, men synes det var unødvendig i dag, kommenterer Stian Emil Berg.

Kampfakta 

 

Les flere artikler