Skip to main content

Dette får Stabæk i erstatning fra staten

FÅR PENGER: Stabæk Fotball får erstatning på 3,8 millioner kroner etter overgangssaken. Her representert ved Stabæk-leder Espen Moe. FOTO:  KARL BRAANAAS
FÅR PENGER: Stabæk Fotball får erstatning på 3,8 millioner kroner etter overgangssaken. Her representert ved Stabæk-leder Espen Moe. FOTO: KARL BRAANAAS

Stabæk Fotball ble tilkjent millionerstatning fra staten etter «overgangssaken» fredag. Klubben er lettet over dommen.

– Vi har hele tiden ment at det er begått urett overfor Stabæk, og vi har stått på det. Endelig har det lykkes en norsk domstol å dele vårt syn, og det er vi veldig glade for, sier styreleder i Stabæk Fotball, Espen Moe til Budstikka på telefonen fra Portugal.

Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere på grunn av sykdom og fordi han ikke har lest dommen.

Fredag ble Stabæk Fotball AS tilkjent 3.826.000 millioner kroner i erstatning for økonomiske tap etter den såkalte «overgangssaken».

Stabæk Fotball og  tre personer tilknyttet klubben, samt en person tilknyttet Vålerenga Fotball ble tiltalt i forbindelse med overgangen til fotballspilleren Veigar Páll Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga i 2011.

Stabæk Fotball og de fire idrettslederne ble alle frifunnet i Asker og Bærum tingrett i 2013.

MER OM BAKGRUNNEN: Derfor krever Stabæk 9,8 millioner kroner fra staten 

Krevde 14 mill

I den forbindelse krevde Stabæk Fotball en erstatning fra staten. Først krevde de over 14 millioner kroner, før de endte opp med et søksmål på 9,8 millioner kroner i 2016. Fredag kom dommen, der Stabæk Fotball AS ble tilkjent en erstatning på 3.826.000 kroner og tilkjent saksomkostninger på 327.868 kroner.

Av den summen som Stabæk Fotball krevde erstatning for, var 8,7 millioner kroner knyttet til tapte sponsorinntekter på grunn av straffesaken. Retten ga de bare delvis medhold i dette, og satte erstatningen til 2,9 millioner kroner for tapte sponsorinntekter for 2012 og 2013.

Av totalbeløpet som Stabæk ble tilkjent, var 600.000 kroner fordi klubben fikk svekkede muligheter til nysalg overfor sponsorer i 2012 og 2013, skriver retten i dommen som ble offentliggjort fredag.

Anders Bergh-Jacobsen er styreleder i Stabæk Fotball AS.

– Vi er selvfølgelig veldig lettet over at vi har blitt hørt. Summen på 3,8 millioner kroner er jo betydelig opp fra de null kronene vi opprinnelig skulle få. Da vi gikk inn i retten var beløpet null, etter tre dager i retten ville staten tilby oss 2.250.000. Nå får vi altså 3,8 millioner kroner. Det må vi si oss fornøyd med, og det lønnet seg for oss å gå i krigen, sier Bergh-Jacobsen.

– Men det er jo fortsatt et stykke opp til 9,8 millionene som vi krevde, sier han.

Har ikke lest dommen

– Vil dere gå videre med saken?

– Det er helt umulig for oss å si nå. Ingen av oss har lest dommen, og det må vi få gjøre i ro og mak før vi gjør noe, sier Bergh-Jacobsen.

Ingebrigt Steen Jensen er styremedlem i Stabæk Fotball, og har gjennom en årrekke vært kjent som «Mr. Stabæk». Han har nå en mindre profilert rolle rundt klubben.

– Det viktigste med denne dommen er at den fastslår at Stabæk har blitt utsatt for stor urett og mistanke som har kostet oss dyrt. Det har kostet oss mye penger, slit, nedrykk og tapt omdømme, sier Ingebrigt Steen Jensen.

– Saken har vært et sammenhengende mareritt for klubben i flere år. Derfor er vi glade for at retten har kommet til denne slutningen, sier Steen Jensen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.