Skip to main content

Dette ble straffen for Frisk-spilleren

FERDIG I FRISK: Frisk-spiller Shawn Szydlowski (hvit drakt) i nevekamp mot Vålerengas Axel Eidstedt tirsdag. VIFs Andreas Stene (nr. 38) kikket på, mens linjedommerne avventet situasjonen. Nå har Frisk-spilleren reist hjem til Nord-Amerika.

Shawn Szydlowski (28) fikk tre kampers karantene for slåsskampen i ishockeykampen mellom Frisk Asker og Vålerenga.

Det melder disiplinærutvalget i Norges Ishockeyforbund torsdag.

Det betyr at Shawn Szydlowski ikke er tilgjengelig for laget i kampene mot Sparta, Storhamar og Manglerud Star.

Det var i tirsdagens eliteseriekamp mellom Vålerenga og Frisk Asker at Frisk-spilleren Shawn Szydlowski og Vålerengas Axel Eidstedt barket sammen noen minutter før den andre pausen. Slåsskampen varte i rundt 30 sekunder, og begge spillerne ble sendt i garderoben.

I etterkant vurderte dommeren at Shawn Szydlowski var den mest aggressive spilleren i hendelsen, og idømte han matchstraff.

LES OGSÅ: Denne nevekampen kan koste Frisk-spilleren dyrt

Her er begrunnelsen

Dette er den fullstendige begrunnelsen fra disiplinærutvalget i Norges Ishockeyforbund:

 

DISU - SAK 10

Matchstraff – Shawn Edward Szydlowski, Frisk Asker

 

Begrunnelse

Hendelsen er fra GET-kampen mellom Vålerenga og Frisk Asker den 9.10.2018. Det er Frisk Asker spiller nummer 19 Shawn Edward Szydlowski som er idømt matchstraff etter regel 141 Slåssing.  Disiplinærutvalget har basert sitt vedtak på dommerrapporten og videoklipp fra hendelsen.

 

Samtidig som pucken klareres ut av angrepssonen blir to spillere stående igjen rett ved målet til Vålerenga, dette er 19 Szydlowski fra Frisk Asker og 49 Eidstedt fra Vålerenga. Dette vurderes først til en roughing-situasjon og dommerne velger å stoppe kampen. I løpet av kort tid utvikler situasjonen seg og det karakteriseres videre som en slåsskamp der kampens dommere må avvente med å bryte inn for å ikke skape ubalanse og videre uønskede farlige situasjoner. Det oppleves at Szydlowski er den klart mest aktive og den som stadig søker å dele ut slag mot motstanders hode. Begge parter mister underveis sine hjelmer og hendelsen vurderes som voldsom. 

 

Spillereglene er klare når det kommer til slåssing og det skal idømmes direkte matchstraff når en spiller deltar i eller starter et slagsmål. Norges ishockeyforbund samt det internasjonale ishockeyforbundet har en klar policy om at man ikke skal tillate slåssing og at dette er handlinger man ønsker vekk fra sporten. Dette ansvaret ligger på alle parter, men må først og fremst utøves på isen slik at vi kan unngå disse hendelsene.

 

Oppsummert:

  • Dette er matchstraff etter regel 141 Slåssing
  • Det rettes flere slag mot motstanders hode
  • Dette er en handling som er uønsket i ishockey

 

Budstikka oppdatere saken

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.