Skip to main content

Derfor valgte han Frisk Asker fremfor utlandet

GÅR FOR GULL: Mats Frøshaug jobber ved siden av å spille ishockey i Frisk Asker. Han tror klubben kan være med å kjempe om NM-gull.
GÅR FOR GULL: Mats Frøshaug jobber ved siden av å spille ishockey i Frisk Asker. Han tror klubben kan være med å kjempe om NM-gull.

Jobb ved siden av ishockey og en sentralt rolle på laget gjorde at Mats Frøshaug (30) spiller i Askerhallen denne sesongen.

– Jeg hadde tilbud fra flere klubber, både i Sverige og Tyskland, forteller Frisk-spilleren Mats Frøshaug.

Men 30-åringen valgte likevel å skrive under på en treårsavtale med Asker-klubben, og kommer til å bli en av spillerne klubben skal bygge laget rundt i fremtiden.

– Jeg begynner å bli gammel, ler han, før han fortsetter:

– I Frisk Asker fikk jeg muligheten til å få en jobb ved siden av det å spille ishockey. Det var en av årsakene til at jeg kom hjem til Norge. Jeg må finne ut hva jeg skal gjøre etter ishockeykarrieren, sier Frøshaug.

Derfor har 30-åringen begynt å jobbe som anleggsgartner hos en av klubbens sponsorer, noe som passer ham godt.

– Jeg har ingen utdannelse, derfor føltes det riktig for meg å gjøre dette nå. Jeg kunne sikkert levd av det å spille ishockey, men man trenger noe mer, sier Frøshaug.

LES OGSÅ: – Frisk vil være i toppen i år

Draftet av NHL-klubb

For det ble aldri noe av NHL-drømmen og dollarmillionene for den opprinnelige Manglerud-spilleren. I 2008 ble han draftet av NHL-klubben Vancouver Canucks i Canada. Og selv om klubben ønsket ham til sin AHL-klubb (farmerlag), hadde Frøshaug den gangen kontrakt med den svenske eliteserieklubben Linköping.

– For meg var det på det tidspunktet bedre å spille i den svenske eliteserien, enn å spille i AHL, sier han i dag, ti år etter draften.

– For en 19-åringen var det selvfølgelig drømmen å spille i NHL, og det hadde vært stort å spille sammen med Sedin-brødrene (Daniel og Henrik) i Vancouver. Men nå skal jeg spille med (Anders) Bastiansen i stedet. Det blir stort det også, smiler Frøshaug.

LES OGSÅ: Lyset gikk, men Frisk Asker vant

Bør kjempe om kongepokalen

Men den største årsaken til at han valgte Frisk Asker, er drømmen om å vinne noe. Og det snakkes selvfølgelig om kongepokalen.

– Jeg mener vi absolutt bør ha en mulighet til å kjempe om «Bøtta» (kongepokalen). Vi har en god stamme i laget, mange gode utlendinger, samtidig som vi har en ung og spennende trener i Scott Hillman. Min egen rolle er også spennende. Jeg skal være en av de eldre, litt mer rutinerte, spillerne som skal stå frem. Jeg gleder meg stort til vi begynner, sier Frøshaug.

Det gjør de allerede lørdag, hjemme mot Ringerike.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.