Skip to main content

– Den beste følelsen jeg har hatt

Bærum baskets gulljenter. Bak fra venstre: Raziyah Farrington med MVP-prisen, Malena Waage Thomsen, Mathea Lindbråten, Camilla Gjerstad, Keelie Lamb, Bodil Brokhaug og Ola Gravem Knutsen. Foran fra venstre: Josefin Winther, Shiba Haji Ahmadi, lagkaptein Julie McCarthy, Lea Heiene Tveteraas og Sofia Brokhaug Koch.
Bærum baskets gulljenter. Bak fra venstre: Raziyah Farrington med MVP-prisen, Malena Waage Thomsen, Mathea Lindbråten, Camilla Gjerstad, Keelie Lamb, Bodil Brokhaug og Ola Gravem Knutsen. Foran fra venstre: Josefin Winther, Shiba Haji Ahmadi, lagkaptein Julie McCarthy, Lea Heiene Tveteraas og Sofia Brokhaug Koch.
Foto: ERIK BERGLUND

– En følelse som overgår alle andre følelser, jublet Julie Renee McCarthy mens gledestårene trillet. Å vinne kongepokalen var enda større enn hun hadde drømt om. 

Ulriken – Bærum 59–63

– Det er den beste følelsen jeg noensinne har hatt. Enda gøyere enn jeg hadde drømt om på forhånd, jubler 28-åringen etter at Bærums basketkvinner vant den dramatiske NM-finalen og er norgesmestere. 

– Vi trodde på det og hadde en god følelse om at vi kunne klare det. Men å gjøre det er noe helt annet. Jeg mangler ord, smiler McCarthy. 

For ni år siden tapte hun NM-finalen mot Tromsø. Før helgen var Bærums stjernespiller klar på at hun gjerne ofret en trøblete akillessene for kongepokalen hun ikke hadde.

Og 28-åringen og resten av Bærums-jentene fikk det som de drømte om. Etter to sesonger uten basketballsluttspill, var det Bærum som kunne juble ellevilt etter finalen mot favorittene, Ulriken.

– Ulriken hadde alt å tape, mens vi hadde alt å vinne. 

Etter kampene rant gledestårene, særlig da hun fikk en lang og god seiersklem av pappa og superfan. 

– Det var for det meste tårer. Han er den største supporteren i verden, er med på alt og heier, smiler McCarthy som sier kongepokal-seieren betyr alt. 

– I sånne øyeblikk innser man hvor mye basket og miljøet betyr. Det er et unikt miljø å være del av. 

McCarthy jobber fulltidsjobb i Deloitte og varslet at hun kommer klokken 09.00 på jobb mandag morgen. 

– Det tror jeg jobben har full forståelse for. 

Hamburger-feiring

– Søndag er ikke dagen for den helt store feiringen. Dessuten har vi spillere på laget som er under 18. Vi får ta en hamburger på flyplassen, humrer Bærum-trener Ola Gravem Knutsen. 

Han var naturligvis svært stolt av lagets strålende innsats i sluttspillet og at de påførte Ulriken det første tapet på over 30 kamper.

– Fantastisk gøy! Vi kom inn i finalen, hvor Ulriken var store favoritter. Tidligere har vi holdt i 25–30 minutter. Nå klarte vi å spille i samtlige 40 minutter, da gikk det som det gikk, konstaterer Bærum-bossen fornøyd.

Bærum tok ledelsen etter 1. periode og var foran 21–17. Men Ulriken kom tilbake, var klart best i den andre perioden og ledet 32–25 da kampen var halvspilt. 

Bærum gjorde en ny kraftanstrengelse i den tredje perioden og kom seg helt opp i ryggen på laget fra Bergen. Før siste periode ledet Ulriken 42–40. 

Hektisk avslutning

Anført av lagets amerikanere, Keelie Renae Lamb og Raziyah Farrington, samt Julie Renee McCarthy var Bærum i føringen i den siste perioden. Med tre minutter og ti sekunder igjen ledet laget med seks poeng – 57–51. 

Det ble skutt og skutt av begge lag i sluttminuttene, men spesielt Ulriken misset på det ene trepoengsforsøket etter det andre. Ulriken misset dessuten på to straffekast da det gjensto ett minutt og 34 sekunder. 

Med 54 sekunder igjen ledet Bærum 60–57. 

Sluttminuttet var kaotisk, men Farrington beholdt roen på to straffekast og sendte Bærum foran med fem poeng. Ulriken klarte kun å knappe innpå ett poeng og dermed kunne Bærums-kvinnene slippe gledestårene løs. 

Raziah Farrington scoret 25 av Bærums poeng. Hun ble kåret til finalens beste spiller. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.