Skip to main content

Dårlig følelse før kamp stemte - Haslum tapte for Elverum

Jostein Epland i skuddet for Haslum mot Elverum onsdag. Dessverre for Haslum vant til slutt Elverum greit.

Foto: KARL BRAANAAS

Haslum jakter revansje etter cupfinaletapet mot Elverum, men ble til slutt igjen slått av sine rivaler onsdag.

HASLUM - ELVERUM 28-33

Onsdagens oppgjør mellom Haslum og Elverum var nemlig det første siden cupfinalekampen i romjulen.

Men nå, som da, ble Elverum for sterke. Gjestene vant til slutt med fem mål onsdag, etter å ha hatt en timålsledelse ti minutter før slutt.

– Vi kommer ikke opp på nivå i dag, rett og slett. Vi får en grei start, og i første omgang kunne vi hatt muligheten. Men jeg hadde en dårlig følelse før kampen, og den stemte dessverre, sier Haslum-trener Sten Stockfleth etter tapet.

Haslum ledet nemlig 3-1 og 4-2 drøyt åtte minutter ut i kampen, men så glapp det etter hvert mer og mer for laget fra Nadderud Arena. Elverum snudde til 4-6, og ledet 17-11 halvveis.

– Hva gjør at dere ikke kommer opp på nivå?

– Det er egentlig umulig å beskrive. Det er hjemmekamp mot Elverum og flotte kulisser. Vi kommer fra tre gode kamper, så det er ekstremt vanskelig å si hva som skjer i dag. 

Ballmist og utvisninger

– Det er noe med feelingen, det er et eller annet som ikke stemmer. Det beskriver dette best, og så kan man snakke taktikk og sånt. Vi tar også for mange utvisninger, og kaster bort altfor mange baller. Det er derfor de leder til pause, sier Stockfleth.

Etter den gode Haslum-åpningen mistet nemlig laget ballen stadig oftere i angrep - og laget pådro seg syv tominuttere og ett rødt kort.

Også Haslums Viktor Glatthard, som ble kåret til Haslums beste spiller, mener laget pådro seg for mange utvisninger mot Elverum. 

– De fikk for mange kontringer i første omgang, og i andre omgang fikk vi for mange tominuttere. Vi spiller fem mot seks, og fem mot syv når de tar ut keeper, sier Glatthard.

– Jeg er overbevist om at vi er på samme nivå seks mot seks. Utvisningene ødela. Vi klarer ikke holde oss kompakt i forsvar uten å gå frem og takle for tøft. Men vi har spilt gode kamper i 2020, og blir bedre. Det er viktig inn mot sluttspill.

Viktor Glatthard opplever at Haslum pådro seg for mange tominuttere onsdag. Her er Anders Røe tilskuer til at dommerne sender en Haslum-kollega opp på tribunen.

Foto: KARL BRAANAAS

Åpnet godt

Haslum-skuffelsen kommer altså på tross av at de åpnet kampen godt og scoret det første målet. Faktisk var Haslum i rute til en forrykende åpning - etter at Glatthard sendte bæringene foran etter 39 sekunder - og Elverum utlignet til 1-1 - scoret Jostein Epland to ganger for Haslum, og sørget for 3-1. Elverum reduserte, men Sander Øverjordet sendte Haslum opp i en ny tomålsledelse.

Elverum hadde mistet og brent mye, men nå våknet laget fra de dype skoger. Fire mål på rappen scoret gjestene - som sørget for at det plutselig var dem som var to mål foran, med 4-6. Og selv om Haslum-keeper Trond Tjemsland vartet opp med gode redninger, var det nå Haslum-gjengen som begynte å miste ballen stadig oftere - blant annet gjennom tre feilpasninger på kort tid. Elverum økte etter hvert ledelsen, og åtte minutter før pause sto det 7-12 i Nadderud Arena.

Haslum scoret tre på rad, men Elverum slo igjen tilbake. Halvveis sto det 11-17 i Nadderud Arena.

Økte

Haslum scoret det første målet også etter hvilen, gjennom en sterk og sikker Dominic Grimstad - og sammen med og Øverjordet holdt han Haslum i kampen de første fem minuttene av andre omgang. To mål av hver sørget for 15-19 etter 35.20 spilt.

Ti minutter ut i andre omgang sto det imidlertid 23-16 til Elverum. 

Haslum-gjengen måtte etter hvert innse at kampen ikke gikk den veien de ønsket.

Foto: KARL BRAANAAS

Haslum slet med å håndtere Elverums strekspillere, og hadde en periode tre spillere utvist samtidig. Det hjalp imidlertid lite å få fulltallig lag igjen - rett etterpå fikk Aleksander Selmar rødt kort, og Elverum økte stadig ledelsen. Et snaut kvarter før slutt sto det 18-28.

Forsøkte

Mot slutten av kampen ble det tydelig at Haslum måtte forsøke å pynte på resultatet. Keeper-innbytter Thomas Langerud Kristoffersen hadde noen gode redninger, men et litt for stort sjansesløseri, kombinert med store kontringsrom for Elverum, gjorde at Haslum lå 10 mål bak for lenge.

Derfor satt nok få neglebitende og langt ute på setestolene selv om Kristian Gjestrud, Thomas Kristensen og to ganger Øverjordet og Epland sørget for at Haslum tok en del innpå mot slutten. Elverum var for langt foran.

Viktor Glatthards 28-33-scoring noen sekunder før slutt ble kampens siste.

Haslum fikk ingen revansje for cupfinale-tapet denne gang. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.